Сб, 2024-04-20, 03:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:44
Для країн-членів Союзу ЄС скасував мобільний роумінг
Інші останні Новини Європейського Союзу

Між країнами Євросоюзу з 2017 року не буде мобільного роумінгу. Відповідний закон ухвалено Європарламентом у вівторок, 27 жовтня 2015 року, під егідою Єдиного цифрового ринку ЄС. "Сьогоднішнє голосування є остаточним результатом інтенсивних зусиль Єврокомісії, спрямованих на скасування роумінгу в Європейському Союзі й на відкритість Інтернету", - цитує агенція "Інтерфакс-Україна" заступника голови Єврокомісії Андруса Ансіпа, який відповідає за питання єдиного цифрового ринку.

"Із середини червня 2017 року європейці під час подорожей у межах ЄС платитимуть ту ж ціну за використання своїх мобільних пристрої, як і в себе вдома, і вже з квітня 2016 року платитимуть менше", - повідомив він.

Сьогоднішнє досягнення, зазначив Ансіп, це тільки перший крок до єдиного ринку телекомунікаційних послуг у ЄС. Попереду ще слід подолати невідповідність національних правил й проблеми координації. Вже наступного року буде проведено масштабний перегляд телекомунікаційних правил Союзу.

Комісар ЄС Гюнтер Еттінгер, що відповідає за сферу цифрової економіки та інформаційного суспільства, заявив, що "незабаром роумінг лишиться лише у спогадах".

Нові законодавчі норми також, за його словами, "захищають право кожного мешканця ЄС на доступ до контенту Інтернету за своїм власним вибором, без втручання чи дискримінації". За словами чиновника, вони допоможуть позбавитися фрагментації цифрового ринку ЄС, створити правову визначеність для бізнесу, полегшити його роботу.

За скасування роумінгу для країн-членів ЄС у Єврокомісії вперше виступили в лютому 2014 року. При цьому прихильники скасування плати за роумінг посилалися на результати дослідження, згідно з якими 94% європейців, котрі подорожують за межами своєї країни, обмежують використання послуг, як-от Facebook, через розцінки мобільного роумінгу.

Опитування 28 тисяч громадян ЄС виявило, що 47% користувачів не послуговуються під час поїздок мобільним Інтернетом, тільки 1 з 10 використовують електронну пошту в звичайному режимі.

Понад чверть мешканців ЄС просто вимикають свої мобільні телефони, коли подорожують, мільйони віддають перевагу СМС, а не дзвінкам.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: мобільний роумінг, ЄС, країни-члени Союзу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]