Чт, 2024-04-25, 19:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:13
Для морської блокади Криму треба військові кораблі та рішення НАТО
Інші останні Новини з регіонів України

Народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка"), лідер кримських татар, один з ініціаторів громадянської акції по блокаді анексованого Росією Криму Мустафа Джемілєв вважає, що заявлена ​​раніше координатором акції Лєнуром Іслямовим морська блокада усього Криму неможлива.

"По-перше, морська блокада усього Криму - це неможливо, для цього потрібно мати військові кораблі, і, напевно, це може здійснити тільки НАТО, якщо буде відповідне рішення", - сказав Джемілєв "Крим.Реалії".

За його словами, мова йшла про посилення контролю за тією продукцією, яка, за його інформацією, на баржах йде контрабандним шляхом через нейтральні води.

"Викладаємо 3-4 проекти того, як це можна здійснити. Мені вони здаються не зовсім здійсненними, але, тим не менш, вони є", - додав Джемілєв.

Як повідомлялося, Іслямов говорив про плани розпочати морську блокаду Криму наприкінці 2015 - початку 2016 року. Він також заявляв, що ініціатори блокади прагнуть зробити життя на півострові "максимально дискомфортним для окупантів".

Раніше Джемілєв заявляв, що морську блокаду Криму можна влаштувати рішенням РНБО або НАТО.

У той же час, лідер Меджлісу Рефат Чубаров повідомив, що група юристів займається вивченням морського права для вишукування можливості морської блокади Криму.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: військові кораблі, рішення НАТО, морська блокада Криму | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]