Чт, 2024-04-18, 22:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:48
Для надання Україні безвізового режиму глава Єврокомісії запевняє, що зробить усе можливе
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер запевняє, що зробить усе для надання Україні безвізового режиму з Європейським Союзом за умови виконання всіх необхідних вимог. Таку заяву він зробив, вперше звертаючись до Європейського парламенту на посаді голови Єврокомісії, передає УНІАН.

"Я буду робити все, щоб Європейська Рада змогла надати право безвізових подорожей українським громадянам. Якщо будуть виконані умови, це має бути зроблено", - сказав Юнкер.

Він наголосив, що Євросоюз підтримує демократичні зусилля президента України Петра Порошенка.

"Ми повинні його підтримати, тому що в нього є мужність діяти, і це нелегко зробити. Ті, хто мають сумніви в нашій участі в українському питанні, помиляються, тому що ми пропонували у багатьох розмовах президенту Порошенку все необхідне, про що просила Україна, і ми будемо це продовжувати", - запевнив Юнкер.

Він нагадав, що Україні було виділено 3,41 млрд євро макрофінансової допомоги, а також Єврокомісія допомагає в досягненні домовленостей з РФ, які забезпечать безпеку постачання газу взимку, і консультує в питанні реформування сфери юстиції.

"Як сказав (лідер політичної групи лібералів та демократів) Гі Верхофстадт декілька місяців тому в цій будівлі (у Європарламенті), Майдан був не тільки за демократію, а й за членство (України) в ЄС", - зазначив Юнкер.

За його словами, громадяни України не хочуть жити в країні, де "корупція відіграє роль. Українські демократи хочуть країну без корупції, і тому ми повинні допомогти в цьому".

Також у своєму виступі Юнкер зупинився на проблемах міграційної кризи, питанні Греції, соціальній та економічній ситуації у Євросоюзі, майбутньому референдуму у Великій Британії, кліматичних змінах тощо.

Нагадаємо, 22 травня на саміті "Східного партнерства" в Ризі було ухвалено декларацію, у якій йдеться, що до кінця цього року Єврокомісія має підготувати звіт про виконання Україною критеріїв, необхідних для запровадження безвізового режиму.

Два ключових питання у впровадженні безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом - це біометричні паспорти і захищені кордони.

Президент України заявляє, що для запровадження безвізового режиму з ЄС потрібно "забезпечити безпеку системи первинної ідентифікації громадян, яка передбачає біометричні паспорти і введення єдиної ідентифікаційної картки громадянина".

У серпні Україна передала Єврокомісії фінальний звіт про виконання рекомендацій плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для громадян України; в ЄК обіцяють до 15 грудня виконати свою частину зобов'язань.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: глава Єврокомісії, надання Україні безвізового режиму | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]