Чт, 2024-04-25, 17:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:54
Для пар, які перебувають у громадянському шлюбі, Верховний суд полегшив правила поділу майна
Інші останні Економічні новини
Згідно з постановою Верховного суду, в Україні тепер будуть діяти нові правила розділу майна для сімейних пар, які не зареєстрували свої стосунки.

Так, рішенням Верховного суду по справі № 6-135ц13, навпіл ділитимуть лише те майно, які було куплено після 2004 року. А на те, що було придбано раніше, права доведеться доводити, повідомляє Gazeta.ua.

Нагадаємо, що згідно зі старим Цивільним кодексом, що діяв до 2004 року, щоб претендувати на половину майна, потрібно було не тільки проживати разом, але й довести, що майно було придбано в результаті спільної праці. І якщо раніше суди по-своєму тлумачили дану норму закону і виносили в аналогічних ситуаціях різні рішення, то тепер даним рішенням Верховний суд дав тлумачення поняттю "майно, придбане внаслідок спільної праці членів сім'ї".

Як повідомляється, для того, щоб довести спільне проживання та працю, підійде все, що завгодно, починаючи від показань родичів, сусідів, і закінчуючи фотографіями, чеками та іншим. В останні роки юристи відзначають активне зростання кількості майнових спорів у судах між подружжям, яке розлучається. При цьому позови найбільш активно подають саме цивільні пари. Зі слів юристів, найчастіше ділять нерухомість, банківські заощадження, автомобілі.

Як повідомлялося раніше, заяву в ЗАГС тепер можна подати через Інтернет.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1070 | Додав: adminA | Теги: громадянському шлюбі, Верховний суд, правила поділу майна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]