Пт, 2024-03-29, 06:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:01
Для Польщі євроінтеграція України прямо пов'язана з Тимошенко
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Броніслав Коморовський обговорив із Януковичем питання євроінтеграції України і справу колишнього прем’єра Юлії Тимошенко.

Про це польський глава держави повідомив, коментуючи зустріч із президентом України у Вроцлаві 15 листопада, інформує "Радіо Свобода".

Як повідомила у коментарі агенції представниця канцелярії президента Польщі, бесіда відбулася після тристоронньої зустрічі президентів Польщі, України та Німеччини.

Як процитував Броніслава Коморовського телеканал TVN24, президент Польщі наголосив, що в Україні "є проблеми та труднощі, але також є великі досягнення".

"Є узгоджений договір про вільну торгівлю, є декларація про асоціацію", – сказав він.

Водночас президент Польщі заявив, що українська влада кримінальним переслідуванням Юлії Тимошенко порушує усталені на Заході стандарти.

"Процес колишнього прем’єра Юлії Тимошенко сприймається у багатьох державах ЄС як сигнал, що Україна має подолати труднощі зі стандартами, які необхідні задля зближення із західним світом", – сказав Броніслав Коморовський.

Раніше повідомлялося, що зустріч у Вроцлаві була присвячена проблемам з демократією в Україні. За підсумками зустрічі Янукович визнав, що очікує труднощів з ратифікацією угоди про асоціацію (УА) в окремих країнах ЄС багато в чому через суд над Тимошенко, однак не бачить можливості щось змінити.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1316 | Додав: nowyny | Теги: янукович, Юлія Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]