Пт, 2024-04-19, 18:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
Для протидії корупції та ухиляння від податків ДФС хоче ввести податкову амністію для фізосіб
Інші останні Економічні новини

Державна фіскальна служба в рамках введення системи загального контролю доходів і витрат громадян, яка обговорюється в контексті майбутньої податкової реформи в Україні, готова запропонувати українцям разову податкову амністію без будь-яких санкцій з боку фіскальних органів.

Про це повідомив голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook .

"ДФС буде пропонувати фізособам разове добровільне декларування готівки та майна, при цьому ніяких санкцій не буде, - сказав Білоус. - Це так звана податкова амністія для громадян. Пізніше дані разових декларацій будуть враховуватися при порівнянні доходів і витрат. Такий метод контролю використовується в багатьох країнах. Це ефективний інструмент протидії корупції та ухилення від сплати податків", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, уряд у вересні запропонував парламенту узгодити і затвердити нове податкове законодавство, змінивши базу оподаткування та його основні принципи. На новій податковій базі, за розрахунками уряду, має бути сформований проект бюджету на 2015 рік.

При цьому механізм безпосередньо контролю за витратами та доходами громадян, як очікується, буде застосовуватися максимально до державних чиновників вищого рангу як захід боротьби з корупцією.

Раніше уряд України затвердив перелік потреб, сума благодійної допомоги для задоволення яких не включається до оподатковуваного доходу платників податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 962 | Додав: adminA | Теги: протидії корупці, дфс, фізосіб, ухиляння від податків, податкову амністію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]