Чт, 2024-03-28, 19:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:40
Для росіян, які розшукують своїх зниклих на території України родичів,СБУ відкриває ”гарячу лінію”
Інші останні Офіційні новини

З понеділка, 6 жовтня, Служба безпеки України відкриває ”гарячу лінію” для громадян Росії, які розшукують своїх родичів-військових, зниклих безвісти на території України. 

Про це сьогодні в ефірі ”Еспресо.тв” заявив голова СБУ Валентин Наливайченко.

”З понеділка ми відкриємо у тому числі і можливість для російських родичів, насамперед матерів, для того, щоб вони могли опізнати тіла вбитих, розстріляних, або замордованих людей, якщо їхні родичі були на нашій території.

В тому числі - для опізнання російських військовослужбовців, яких свої ж іноді і добивали, якщо вони були поранені”, - сказав Наливайченко.

За його словами, для цього російські громадяни з понеділка зможуть звертатися на ”гарячу лінію” СБУ, де за окремим телефонним номером російською мовою вони можуть надавати та отримувати інформацію щодо їхніх близьких, яких вони розшукують.

Водночас голова СБУ наголосив, що розслідувати справи про військові злочини на сході України буде українська сторона під міжнародним контролем, ”але з повною відкритістю, щоб доля кожної людини була встановлена, щоб кожне тіло було ідентифіковане - хто це, де загинув і звідки приїхав”.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1075 | Додав: adminA | Теги: ”гарячу лінію”, зниклих, СБУ, росіян, України родичів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]