Пт, 2024-04-19, 22:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:04
Для розширення санкцій проти РФ ЄС чекає від України новий "список Сенцова"
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Представники держав-членів ЄС очікують від України подання нового санкційного списку для розширення обмежень проти росіян і жителів анексованого Криму, причетних до переслідування кримських татар.

Про це заявив депутат ПАРЄ від Литви Емануеліс Зінгеріс на зустрічі в рамках асамблеї, присвяченій викраденню та катуванням людей у Криму, повідомляє "Європейська правда".

"Важливо знати, хто саме причетний до викрадення і вбивства проукраїнських громадян у Криму. Ми готові порушити питання про запровадження санкцій проти них, але у нас немає такого списку. Клімкін повинен підписатися під списком людей, які займаються в Криму терором", - зазначив він.

Представник кримської делегації, голова Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, яка була одним із доповідачів на заході, повідомила, що такий список вже готовий і найближчим часом буде передано в МЗС.

"Такий список у нас є, цей так званий список Сенцова. Імена в ньому відомі – це представники, прокуратури, ФСБ, слідчі, причетні до викрадення та катування в Криму. Ми скоро передамо його у МЗС", - заявила вона.

Скрипник також уточнила, що в даному списку більше сотні людей, щодо яких зібрані докази їх причетності до переслідувань в Криму. Список розділений на дві частини. У першій групі – причетні до викрадань і тортур проукраїнських активістів, у другій – "придушувачі свободи слова", тобто причетні до переслідувань в Криму ЗМІ та журналістів, непідконтрольних РФ.

"Ми розраховуємо передати цей список Клімкіну на початку лютого", - заявила вона.

Скрипник окремо зазначила, що даний перелік може отримати назву "Список Сенцова-Чийгоза".

Як повідомлялося, у МЗС зазначали, що Україна разом із міжнародними партнерами докладає всіх можливих політико-дипломатичних і правових зусиль до звільнення з російського полону своїх громадян. Однак Москва в порушення норм міжнародного права й надалі продовжує утримувати Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Ахтема Чийгоза, Романа Сущенка, Миколу Карп'юка, Ферата Сайфуллаєва, Сергій Литвинова, Олексій Чирнія, Руслана Зейтуллаєва, Станіслава Клиха, Валентина Вигівського, Юрія Прімова, Віктора Шура, Олександра Костенка, Євгена Панова, Рустема Ваїтова, Енвера Бекірова, Емір-Усейна Куку, Вадима Сірука, Мусліма Алієва, Рефата Алімова, Енвера Мамутова, Арсена Джеппарова, Ремзі Меметова, Мустафу Дегерменджі, Зеврі Абсеїтова, Рустема Абільтарова, Алі Асанова, Андрія Коломійця, Володимира Балуха, Теймура Абдуллаєва, Узаїра Абдуллаєва, Айдера Саледінова, Володимира Присича, Олексія Штиблікова, Олексія Бесараба, Володимира Дудку, Олексія Стогнія, Гліба Шаблія, Леоніда Пархоменка, Редвана Сулейманова, Еміля Джемаденова, Рустема Ісмаїлова, Миколу Шиптура та багатьох інших українців. Ще двоє громадян України - Ільмі Умеров і Микола Семена, хоч і не перебувають сьогодні у в'язниці, однак і далі зазнають переслідування з боку російської окупаційної влади.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 764 | Додав: adminA | Теги: україна, санкції, список Сенцова, ЄС, РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]