Чт, 2024-03-28, 20:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:36
Для силовиків українські радіоаматори зібрали безпілотник "Фурія"
Інші останні Новини України

Артилеристи однієї з частин сил АТО використовують на передовій безпілотник під назвою "Фурія" для розвідки позицій бойовиків. Апарат склали за свої гроші київські радіоаматори, а потім передали його батальйону "Донбас", повідомляє LB.ua.

"Дрон управляється "донбасівцями" за допомогою радіоуправління. Зображення передається в режимі реального часу на монітор, розташований на базі... Безпілотник облітає довколишні населені пункти і знімає позиції бойовиків. Потім ці дані передають артилеристам, вони накладають отримані координати на карту і працюють за ними", - наголошується у публікації.

Після обстрілу цей же дрон використовується, щоб визначити результативність стрільби.

"Це вже відпрацьована наука, вона дозволяє нам укластися в рамках десятків метрів біля мети. А в містах у нас немає таких цілей, в основному на відкритій місцевості", - пояснив один з артилеристів.

За словами бійців, "Фурію" кілька разів обстрілювали із землі, проте збити її бойовикам не вдалося.

Нагадаємо, що після зняття заборони на продаж Україні високоточної зброї пріоритетом уряду буде закупівля безпілотників для сил АТО.

Зазначимо, російські безпілотники постійно порушують повітряний простір України.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 1012 | Додав: adminA | Теги: силовиків, безпілотник Фурія, українські радіоаматори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]