Чт, 2024-03-28, 22:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:15
Для стримування цін на продовольство у Росії вживають екстрені заходи
Інші останні Новини російської федерації

Інфляція викликана обвалом рубля на тлі падіння цін на нафту, а також санкціями Заходу.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв доручив вжити всі необхідні заходи для виключення необґрунтованого зростання цін на продовольчому ринку, передає ТАСС.

"Останнім часом через ситуацію навколо рубля, через цілий ряд інших причин у нас досить серйозно розігралася продовольча інфляція", - підкреслив Медведєв на зустрічі з міністром сільського господарства Миколою Федоровим.

"Навіть незважаючи на рекордний урожай, тиск (на ціни) все-таки присутній. У столицях він найбільший за зрозумілих причин, в провінції - набагато менше відчувається, але теж є", - продовжив прем'єр.

"Потрібно зробити все разом з власниками мережевих магазинів, з аграріями, разом з посередниками, які беруть участь в цих ланцюжках, щоб не допустити необґрунтованого зростання цін", - заявив Медведєв. Він пояснив, що під необґрунтованим зростанням він має на увазі "спекулятивну маржу, яку піднімають на цілій низці економічних факторів, включаючи ситуацію з валютою".

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 889 | Додав: adminA | Теги: продовольство, стримування цін, екстрені заходи, Росії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]