Пт, 2024-04-19, 21:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:18
Для української продукції у рамках ЗВТ Україна розраховує на збільшення ЄС квот у зв'язку з ембарго РФ
Інші останні Економічні новини

Україна розраховує на рішення Євросоюзу про збільшення квот для українських товарів у рамках зони вільної торгівлі, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на спільному брифінгу з прем'єром Литви Альгірдасом Буткявічюсом у Києві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ви, як країна-член ЄС, прекрасно розумієте, що нам необхідно знаходити інші ринки, а європейський ринок для нас є одним із ключових. Тому ми цінуватимемо підтримку вашого уряду (Литви - ред) в розгляді питання щодо збільшення квот української продукції, яку може бути поставлено на європейський ринок у рамках угоди про ЗВТ з ЄС", - сказав Яценюк.

Крым того, Арсеній Яценюк заявляє, що угода про зону вільної торгівлі з Євросоюзом набуде чинності з початку 2016 року, незважаючи на наміри РФ ввести ембарго на українську продукцію.

"Угоду про зону вільної торгівлі буде підписано у будь-якому разі з 1 січня 2016 р. РФ заявила, що введе ембарго для українських продуктів у цьому разі. Тому хочу сказати насамперед для РФ - угода набуде чинності", - зазначив Яценюк на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Литви Альгірдасом Буткявічюсом у Києві в п'ятницю.

За його словами, ймовірне ембарго Росії "буде не ембарго для української продукції, а для українських громадян".

Нагадаємо, дія зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Євросоюзом почнеться з 1 січня 2016 року.

4-5 червня в Брюсселі російська делегація виступила з ініціативою на 10 років відкласти набуття чинності всіх технічних регламентів, адаптованих до норм ЄС.

5 серпня у Генеральному директораті Єврокомісії з питань торгівлі повідомили, що тристоронні консультації України, ЄС і РФ на рівні міністрів щодо виконання окремих положень Угоди про асоціацію в частині поглибленої та всеохопної зони вільної торгівлі заплановані на 7 вересня.  

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 965 | Додав: adminA | Теги: україна, квоти, ЄС, ЗВТ, українська продукція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]