Чт, 2024-04-25, 12:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:02
Для виплати пенсій й зарплат бюджетникам Кабмін встановив нові критерії відбору банків
Інші останні Економічні новини

  Кабмін встановив критерії при відборі банків для виплати зарплат бюджетникам і нарахування пенсіонерам. Відповідну постанову Кабміну №662 від 22 вересня 2016 року оприлюднено на офіційному урядовому порталі, повідомляє "БізнесЦензор".

Постановою встановлено критерії щодо банків, які здійснюватимуть виплати пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ.

Як наголошується в коментарі до документу, відбір таких банків здійснюватиметься єдиної комісією, створеною Мінфіном, за участю представників Мінсоцполітики, Мінекономрозвитку, Держказначейства, Пенсійного фонду та Національного банку.

Згідно з рішенням уряду, уповноваженими на здійснення таких виплат можуть бути банки, активи яких становлять не менше 1% активів банківської системи або контрольний пакет акцій яких належить міжнародним фінансовим і банківським установам, які мають міжнародний рейтинг інвестиційного класу міжнародних рейтингових агентств або в яких держава володіє часткою більше 75%.

При цьому, на час проведення конкурсу банки повинні відповідати наступним вимогам: протягом останніх шести місяців Національним банком не застосовувалися заходи впливу у вигляді обмеження, зупинення чи припинення здійснюваних банком операцій; не мають фінансової заборгованості перед Фондом гарантування вкладів зі сплати зборів, штрафів, пені; не мають заборгованості зі сплати податків і зборів; здійснюють емісію електронних платіжних засобів (платіжних карток).

Також до таких банків або їх власникам протягом останніх 12 місяців не мають бути застосовані санкції.

Згідно з постановою, у банків буде три місяці перехідного періоду для встановлення відповідності оновленим вимогам.

Як повідомлялося, в січні Кабмін посилив відбір банків для виплат зарплат працівникам бюджетних установ.

Зокрема, до загального переліку критеріїв по відбору банків були додані наступні: частка активів банку повинна бути не менше 1% активів банківської системи; банк володіє ОВДП не менше 20% регулятивного капіталу; на час проведення конкурсу банк повинен працювати на ринку не менше 3 років; банк є учасником Фонду гарантування вкладів фізіліц (крім "Ощадбанку") і не має заборгованості перед фондом; до банку і пов'язаним з ним особам не застосовувалися санкції протягом останніх 12 місяців.

Однак 4 травня Окружний адміністративний суд Києва за позовом Незалежної асоціації банків України заборонив припиняти повноваження 48 банків по виплатах пенсій і грошової допомоги.

При цьому Кабмін затвердив макросценарій 2017 року зі зростанням ВВП 3% при інфляції 8,1%.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 809 | Додав: adminA | Теги: Кабмін, виплати пенсій й зарплат бюджетника, нові критерії відбору банків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]