Пт, 2024-04-19, 15:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:56
Для вирішення кризи керівництво ВР подало новий законопроект - Е-декларації
Інші останні Новини України

Голова Верховної ради, обидві його заступниці та голови трьох фракцій зареєстрували проект закону, який має на меті вирішити кризу у відносинах з ЄС та Заходом.

Документ зареєстрований за номером 8209-1 та, як очікується, буде винесений на голосування у вівторок.

Проект закону скасовує зобов’язання щодо декларування громадськими активістами, які виконують антикорупційну діяльність, а також особами, який отримували кошти або майно за рахунок міжнародної технічної допомоги.

Окремим пунктом даний закон виключає з переліку декларантів членів наглядових рад державних банків підприємства або організацій, якщо ті є іноземними громадянами.

Авторами законопроекта є спікер Андрій Парубій, перший віце-спікер Ірина Геращенко, віце-спікер Оксана Сироїд, голови трьох фракцій – "Народний Фронт" (Максим Бурбак), "Самопоміч" (Олег Березюк), "Батьківщина" (Юлія Тимошенко), а також представник "Відродження" Валерій Писаренко. Голови фракції БПП Артура Герасимова серед підписантів проекту немає, хоча на минулому пленарному тижні під час одного з голосувань він підтримав скасування е-декларування активістів.

Як повідомлялося, єврокомісар Йоганнес Ган зробив вкрай жорстку заяву у зв’язку з провалом у виконанні українським керівництвом власних обіцянок: Київ протягом року обіцяв скасувати вимогу про декларування активістів до бази даних осіб, уповноважених на виконання функцій держави (база е-декларацій). Наприкінці минулого тижня це призвело до розгортання кризи у відносинах України та Заходу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 764 | Додав: adminA | Теги: законопроект, керівництво ВР, Е-декларації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]