Пт, 2024-04-19, 04:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:20
Для звільнення інших заручників РФ "Список Савченко" хочуть розширити
Інші останні Офіційні новини

Список осіб, причетних до незаконного ув’язнення української льотчиці й депутата Надії Савченко в Росії, хочуть розширити, щоб він сприяв звільненню й інших заручників РФ.

Про це сказав заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко у Верховній Раді, відповідаючи на запитання депутатів у рамках "години уряду" в парламенті, повідомляє "Українська правда".

"Цей перелік називається умовно "перелік Савченко", але ідея в тому, щоб розширити його для того, щоб його можна було використовувати і стосовно всіх політичних в’язнів", - повідомив він.

"Цей список робиться за умовною аналогією зі списком Сергія Магнітського – російського правозахисника, який був убитий у російській в’язниці", - зазначив Пристайко.

"Я сподіваюся, що він так само буде використаний для того, щоб тиснути на Російську Федерацію для звільнення не тільки Савченко, яка є дійсно "іконою" цього протистояння, а й інших людей (ув’язнених - ред.), про яких ми не забуваємо як міністерство й уряд", - наголосив він.

Нагадаємо, 17 березня президент України Петро Порошенко в Брюсселі передав ЄС санкційні пропозиції України щодо осіб, які сфабрикували справу проти Савченко. Порошенко закликав президента Європарламенту посилити тиск на Росію для забезпечення негайного звільнення Савченко та інших українців, незаконно утримуваних у російських в'язницях.

У той же день Міністерство закордонних справ України повідомило про фактичне завершення формування "списку Савченко". "Туди вже входять всі ті особи, за якими була проведена дуже копітка робота, і причетні до викрадення, незаконне перевезення, незаконного утримання Надії під вартою і фабрикації справи проти Савченко", - сказала прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца.

Зазначимо, депутати Європарламенту раніше закликали ЄС ввести персональні санкції проти президента РФ Володимира Путіна і ще 28 російських чиновників за незаконне поводження з українською громадянкою Надією Савченко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 912 | Додав: adminA | Теги: список савченко, заручники РФ, звільнення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]