Пт, 2024-03-29, 06:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:22
Дніпро переповнений водою з Росії та Бєларусі - ЗМІ
Інші останні Надзвичайні новини
На травневі вихідні до Києва припливла тала вода з Бєларусі та Росії, пише "Комсомольська правда в Україні". Вона переповнила резервуар на метр вище розрахункового обсягу Київського водосховища. Воду почали спускати. У районі столиці вона піднялася на рекордний для цієї весни рівень.

У зоні лиха опинився Гідропарк, де купальщики вже відкрили сезон. Пляж "Венеція" дійсно став відповідати своїй назві: з-під води стирчать лише кабінки для переодягання та сміттєві баки.

Повністю у воді під'їзні доріжки до ресторану "Хуторок" (заклад знаходиться поруч з Венеціанським мостом). У кафе між столиками води по щиколотку. Двері ми застали відкритими, персонал пішов на пляж, залишивши за охоронців двох лінивих собак.

Як повідомлялося, водою залило набережну біля Поштової площі та на Оболоні.

На сьогоднішній день рівень води в Дніпрі в районі Києва становить 656 см вище умовного нуля, ми очікуємо підвищення ще на 10-15 см, - повідомив "КП" Микола Кульбіда, начальник Гідрометцентру. Пік паводку прогнозується на 11-12 травня. Для Києва критичний рівень - це 715 см, тому очікувані 675 см до серйозних наслідків призвести не повинні.

У середу, 8 травня, голова КМДА Олександр Попов заявив, що підтоплення паводковими водами Києву не загрожує, оскільки за минулу добу рівень води в Дніпрі знизився майже на півметра.

Нагадаємо, станом на 7 травня на 50 см були затоплені пішохідні зони Оболонської та Київської набережних. Під воду пішла частина городів на Осокорках і Корчуватому.

Раніше директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко оприлюднив прогноз, згідно з яким цього року через повені Лівий берег Києва може піти під воду.

22-23 березня у Києві випала рекордна кількість снігових опадів з 1881 року - понад 40 тонн снігу. Було оголошено надзвичайну ситуацію.

У Підгірцях на Київщині підтоплює підвали

Складніше ситуація з паводком на Київщині. У прес-службі Держслужби з надзвичайних ситуацій області повідомляють, що підтоплено тільки один житловий будинок в селі Погреби Броварського району. КП обстежили інші райони, де спостерігаються підтоплення.

У селі Гнідин Бориспільського району рівень води за ніч піднявся на півметра.

- Це ще нічого, нам обіцяли, що вода підніметься на метр, - розповіли у сільраді. - Підтопило кілька доріг, а також двори приватних будинків. Особливо постраждали жителі, які нещодавно побудували свої котеджі на заливних луках. Напевно, думали, раз територію десять років не підтоплює, значить, нічого не станеться. Тепер їх новобудови стоять у воді.

Схожа ситуація в сусідньому селі Вишеньки. - Критичної ситуації у нас немає, але луки залиті. Вода доходить до порогів нещодавно відбудованих будинків, - повідомили "КП" місцеві жителі.

У селі Підгірці Обухівського району у людей топить підвали.

Ще одна надзвичайна подія трапилася у вихідні поруч з тим же селом Погреби. Компанія з сім'ями приїхала відпочити на півострів на Десні. Коли шашлики засмажили, люди помітили, що півострів перетворився на острів - грунтову доріжку залило водою по пояс. Витягати відпочиваючих на "велику землю" довелося рятувальникам. Людей евакуювали всіх, а от з семи автомобілів по воді змогли витягнути тільки п'ять. Дві машини, як кажуть, чекають з моря погоди, - поки вода зійде.

Як повідомлялося, 2 травня на Чернігівщині Дніпро затопив райцентр Радуль Ріпкинського району. У результаті підйому рівня води в Дніпрі підтоплено 30 вулиць. Пересування по населеному пункту здійснювалось за допомогою човнів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1036 | Додав: adminA | Теги: Бєларусі, Дніпро, вода, Росії, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]