Чт, 2024-03-28, 13:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:53
Дніпропетровськ позбувся пам'ятника більшовику Петровському. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

У Дніпропетровську 29 січня о 21 годині на площі перед центральним залізничним вокзалом знесли пам'ятник більшовику Григорію Петровському.

Ініціатором події виступив депутат Верховної Ради Андрій Денисенко, який кілька днів тому через соціальну мережу закликав активістів виконати закон України про декомунізацію і знести монумент "катові і ворогу" України, передає УНІАН.

У той же час лідери фракцій Дніпропетровської міськради напередодні заявили про необхідність ухвалення відповідного рішення міської влади та цивільний демонтаж пам'ятника.

На площі о 18 годині зібралося кілька сотень активістів і рядових дніпропетровців. Спочатку 12-тонну бронзову фігуру Петровського підпиляли спеціальним інструментом. Згодом на місце прибув автомобіль з баштовим краном, який надали комунальні служби міста. Через три години монумент більшовикові було знесено з постаменту.

Відзначимо, що між противниками і прихильниками демонтажу відбулася словесна перепалка, а на привокзальну площу приїхала українська музична етно-рок гурт "Вертеп".

Довідка. Григорій Петровський - революціонер, радянський партійний і державний діяч, вважається одним з ініціаторів організації Голодомору 1932-33 років. обіймав посаду голови Всеукраїнського ЦВК у період з 1920 по 1938 рік.

Нагадаємо, раніше в Маріуполі в центрі міста на місці, де раніше стояв пам'ятник Леніну, який знесли, цивільний корпус "Азов" відкрив пам'ятник князю Святославу Хороброму.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 826 | Додав: adminA | Теги: Дніпропетровськ, пам'ятник більшовику Петровському | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]