Чт, 2024-03-28, 20:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:51
До 11 років колонії засудили екс-міліціонера за сприяння у вбивстві Політковської
Інші останні Новини світу
Колишнього міліціонера Дмитра Павлюченкова визнали винним у сприянні організації вбивства журналістки "Нової газети" Ганни Політковської. Підсудного засудили до 11 років колонії суворого режиму і виплаті родині загиблої трьох мільйонів рублів. Родичі вбитої визнали покарання надто м'яким.

"Ми обов'язково оскаржимо даний вирок, оскільки ще на стадії судового розгляду заявляли, що готові погодитися тільки з максимальним терміном покарання для Павлюченкова", - повідомила адвокат Ганна Ставицька.

Оскаржувати рішення суду має намір і адвокат Павлюченкова Карен Нерсесян: "Вважаю даний вирок незаконним і несправедливим. Суд повинен був застосувати до Павлюченкова статтю 63, яка передбачає призначення умовного покарання".

Якщо оскаржити вирок не вдасться, то Нерсесян буде домагатися скасування покарання за станом здоров'я його клієнта: "Зараз я буду детально вивчати це питання і, звичайно, звернуся із заявою про звільнення Павлюченкова від покарання за станом здоров'я". Павлюченков є інвалідом третьої групи. Якщо його не витягнути з тюрми, "то він буде повільно вмирати", цитує юриста NEWSru.com.

До судового засідання обвинувачуваний знаходився під домашнім арештом - після оголошення вироку його взяли під варту. Як відзначає "Нова газета", перед судом обвинувачений відчував себе досить вільно: "Всіх здивувало, що Павлюченков, обвинувачений за тяжкою статтею і знаходиться під домашнім арештом після угоди зі слідством, спокійно розгулює по коридорах поруч з потерпілими без жодного поліцейського супроводу, курить разом з репортерами, спілкується, з ким хоче, і постійно розмовляє по мобільному телефону, що категорично заборонено "домашнім арештантам".

"Термін обчислення покарання Павлюченкова вважати з 23 серпня 2011 року", - постановив суддя Олександр Замашнюк. Таким чином, в колонії підсудний проведе дев'ять років і вісім місяців, а вже через шість років зможе подати прохання про умовно-дострокове звільнення.

Журналістку "Новой газеты" Ганну Політковську було вбито 7 жовтня 2006 року. Її застрелили в під'їзді власного будинку на Лісовій вулиці в Москві. Як основну слідство розглядає версію, пов'язану з професійною діяльністю Політковської - журналістки, правозахисниці. Вона приділяла особливу увагу конфлікту в Чечні.

Раніще повідомлялось, що кримінальний авторитет Лом-Алі Гайтукаєв, якого називають організатором вбивства російської журналістки Ганни Політковської, відбуває в Росії покарання за організацію замаху на дніпропетровського бізнесмена Геннадія Корбана.

У жовтні повідомлялось, що Слідчий комітет РФ зібрав достатньо доказів для складання обвинувального висновку щодо п'яти обвинувачених у справі про вбивство журналістки "Новой газеты" Ганни Політковської.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 999 | Додав: adminA | Теги: Політковської, 11 років колонії, Екс-міліціонера | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]