Пт, 2024-04-19, 21:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:16
До 2015 року Україна планує подвоїти товарообіг з Китаєм
Інші останні Економічні новини
Если вы живете в Российской Федерации и Вам срочно нужна по выгодной цене щебень известняковый, то отчаиваться не стоит. Ведь приобрести себе выгодно щебень известняковый можно на сайте gleks-group.ru.

Темпи зростання українського експорту, обсяги якого в минулому році майже подвоїлися, свідчать, що все більше українських фірм і компаній відкривають для себе китайський ринок, відзначають у вітчизняному МЗС. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Віктор Майко.

МЗС України відзначає зростання товарообігу нашої країни з Китаєм. У 2011 році він вперше перевищив 10 млрд доларів, а до 2015 року планується його збільшення до 20 млрд.

Майко нагадав, що президент поставив перед вітчизняною дипломатією завдання розширити географію торговельно-економічного співробітництва, зокрема налагодити відносини з новими партнерами в Азії, Латинській Америці та Африці. "Йдеться насамперед про ті країни, які за останні десятиліття здійснили прорив і стали світовими економічними суперсилами. За таких обставин Китай перетворюється для України в природного партнера", - підкреслив він.

Заступник голови МЗС зазначив, що до 2010 року українсько-китайські відносини не відрізнялися особливою активністю.

"Тому не дивно, що ми доклали всіх зусиль, щоб кардинально інтенсифікувати відносини з Пекіном і вивести їх на якісно вищий рівень. Про те, що справа зрушила з місця, свідчать і показники товарообігу. Минулого року він вперше перевалив за 10 млрд доларів, а за вісім місяці 2012 року перевищив 7 млрд. Наступним етапом має стати подолання нового рубежу - до 2015 року плануємо вийти на 20 мільярдів", - пише Майко.

Замміністра повідомив, що торговельне сальдо сьогодні не на користь України. "Проте темпи зростання українського експорту, обсяги якого в минулому році майже подвоїлися, свідчать, що все більше українських фірм і компаній відкривають для себе китайський ринок", - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що Китай надасть Україні 3 мільярди на розвиток АПК.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1186 | Додав: adminA | Теги: 2015 року, товарообіг з Китаєм, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]