Пт, 2024-04-26, 00:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:01
До 9 років ув'язнення у Чернігові засудили російського шпигуна
Інші останні Кримінальні новини

Деснянський районний суд Чернігова засудив місцевого жителя, громадянина Росії, до 9 років позбавлення волі за шпигунство, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Прокуратурою Чернігівської області доведено в суді вину особи у збиранні з метою передачі представникам іноземної держави відомостей, що становлять державну таємницю (ч.1 ст.114 Кримінального кодексу України) та у зберіганні та придбанні бойових припасів та вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України). 22 квітня вироком Деснянського районного суду Чернігова обвинуваченого засуджено до 9 років позбавлення волі", - повідомляє прес-служба в середу, 22 квітня.

Правоохоронці минулого року затримали росіянина при спробі заволодіти секретними матеріалами.

Як встановлено досудовим розслідуванням і підтверджено в суді, на території Чернігівської області цей громадянин як особисто, так і шляхом залучення до негласного співробітництва інших осіб, здійснював збір розвідувальної інформації у сфері розробки технологій виготовлення військової зброї, товарів військового призначення, а також компрометуючої інформації стосовно співробітників правоохоронних органів та органів державної влади з метою її подальшого використання на шкоду інтересам України.

Після затримання в підозрюваного було вилучено карабін з оптичним прицілом, патрони для вогнепальної зброї та тротилову шашку, які він зберігав без передбаченого законом дозволу.

Як повідомив у Facebook радник голови СБУ Маркіян Лубківський, росіянин відбуватиме покарання в колонії суворого режиму.

Нагадаємо, у лютому співробітники Служби безпеки України затримали українського офіцера, який працював у Генеральному штабі Збройних сил України, і його спільника з угруповання "ДНР", які координували і організовували провокації, зокрема в Києві. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 916 | Додав: adminA | Теги: 9 років ув'язнення, російського шпигуна, Чернігові | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]