Чт, 2024-03-28, 13:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:06
До Держбюджету-2013 Азарова забули вписати видатки на житло для військових
Інші останні Економічні новини
"Регіонал", екс-міністр оборони Олександр Кузьмук розкритикував проект держбюджету-2013 за відсутність в ньому видатків на будівництво і придбання житла для військовослужбовців. Про це він сказав на засіданні Ради, передають "Українські новини".

"Вперше за історію України жодної копійки немає на будівництво і придбання житла для військовослужбовців. А це вже соціальний удар по Збройним силам", - сказав він.

Згідно з повідомленням, у відповідь на цю критику перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський який представляє доопрацьований проект держбюджету, зазначив, що Кабмін при формуванні проекту зосередився на збільшенні фінансування соціально захищених статей бюджету, зокрема статей, що передбачають виплати заробітних плат військовослужбовцям.

При цьому, за словами Мярковського, сума фонду по грошовому забезпеченню військовослужбовців у 2013 році буде збільшена на 5,7% - з 23,8 млрд гривень в 2012 році до 25,2 млрд гривень.

Він підкреслив, що фінансування всіх капітальних витрат, у тому числі на будівництво та придбання квартир, пропонується здійснювати на умовах кредитування і надалі відшкодування за рахунок коштів бюджету основної суми кредитів і відповідних відсотків.

Як відомо, уряд пропонує затвердити держбюджет-2013 з доходами у 361,5 млрд гривень, а витратами - 410,7 млрд гривень.

Додамо, що Кабінет міністрів України пропонує парламенту країни передбачити в 2013 році на фінансування програми "Здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов" надання 300 млн грн, що в 3,3 раза менше запланованої на 2012 рік суми.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1014 | Додав: adminA | Теги: азарова, житло для військових, держбюджету-2013 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]