Пт, 2024-03-29, 16:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:31
До дня народження Сущенка у Києві покажуть фільм
Інші останні Культурні новини

  У клубі Кабінету міністрів України для представників дипломатичного корпусу та міжнародних організацій 6 лютого о 13.00 відбудеться презентація фільму UA/TV "В'язні Кремля", присвяченого незаконно заарештованому в Росії журналісту Роману Сущенку.

Про це у четвер 2 лютого повідомляє прес-служба Мінінформполітики.

"Захід проводиться до дня народження журналіста - 8 лютого. Під час презентації також можна буде переглянути виставку фотографій Романа, зроблених ним під час його роботи власним кореспондентом державного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції", - зазначається у повідомленні.

На заході також будуть присутні родина журналіста та його адвокат Марк Фейгін.

Організатори заходу: Міністерство інформаційної політики України, Міністерство закордонних справ України, ІА "Укрінформ".

Також повідомляється, що цього дня студрада при Міністерстві інформаційної політики України запланувала Twitter-шторм.

"Під час заходу регламентовано працюватиме онлайн Twitter-конференція. Студенти за хештегом #FreeSushchenko повідомлятимуть у Twitter найважливіше. Закликаємо всіх приєднатися до Twitter-шторму, аби підняти це питання в топ-теми!" - зазначається у повідомленні.

Відкриють презентацію перші особи відомств-організаторів: міністр інформаційної політики України Юрій Стець, міністр закордонних справ України Павло Клімкін, генеральний директор "Укрінформу" Олександр Харченко.

Планується, що зі словами підтримки Сущенку виступлять представники міжнародних організацій в Україні, уповноважений президента з мирного вирішення конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко, а також голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар.

Як повідомлялося, Лефортовський районний суд Москви продовжив арешт незаконно затриманому в РФ журналістові "Укрінформу" Романові Сущенку ще на три місяці - до 30 квітня 2017 року.

Нагадаємо, Сущенка з порушенням міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, нібито Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, в тому числі офіційно, заявивши, що воно не відповідає дійсності.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

24 січня на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи в Страсбурзі було ухвалено резолюцію, в якій були висунуті вимоги звільнити Романа Сущенка, а також припинити переслідування українських журналістів на території окупованого Криму.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 853 | Додав: adminA | Теги: Київ, фільм В'язні Кремля, народження Сущенка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]