Чт, 2024-04-18, 04:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:01
До Дня Перемоги в Україні зняли соціальні ролики "Пам'ятаємо. Пишаємося. Переможемо". ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

В Україні на замовлення групи "Інформаційний Спротив", за сприяння Національної гвардії України і Національного військово-історичного музею створено пакет соціальних роликів в рамках інформкампанії до 9 травня.

Ролики зняло креативне агентство TABASCO, йдеться на сайті ІС.

За словами народного депутата України та координатора групи "ІС" Дмитра Тимчука "Цей проект націлений на те, щоб зупинити хвилю пропаганди і спекуляцій з приводу святкування Дня Перемоги, ветеранів та нагород Другої світової війни. Соціальні рекламні ролики розповідають історію двох поколінь, які знаходять спільну мову, незважаючи на бурхливий конфлікт. У центрі оповідання - ветерани, яким дзвонять їхні онуки, солдат української армії та медсестра з військового госпіталю. Ці діалоги набагато краще, ніж політична риторика, кажуть про справжнє ставлення сучасних "бандерівців", як іменує нас російська пропаганда, до пам'яті наших дідів, які зупинили фашизм. Їхній подвиг ми цінуємо і ніколи не забудемо".

Виробництвом роликів і організацією зйомок займався провідний продакшн України - Limelite Studio, який виділив для проекту колосальний ресурс.

У проекті погодився брати участь і приділив йому максимум уваги режисер міжнародного рівня - Елі Свердлов (Ізраїль).

"За довгі роки роботи я багато разів співпрацював з Україною і відчуваю сильний зв'язок з її людьми. Українці весь час у пошуку справедливості. Наші фільми розповідають про різні покоління і їхню боротьбу за свободу, яка передається від батьків до дітей, від дідів до онуків. Як ізраїльтянин, я дуже добре розумію і цю  історію і цю пристрасть".

Партнером Елі Свердлова на проекті став український оператор Дмитро Яшенков.

Роль діда-льотчика виконує народний артист України Володимир Талашко ("У бій ідуть одні старики", "Капітан Немо" та ін). Роль бабусі-ветерана зіграла заслужена артистка України Ніна Антонова. Образи молодих героїв втілили Ярослав Кучеренко та Тетяна Храпач.

Проект реалізовано без фінансування з держбюджету. TABASCO і Limelite Studio - українські компанії, які забезпечили весь процес за свій рахунок.

Генеральний продюсер Limelite Studio Володимир Яценко: "Комерційна вартість цієї рекламної кампанії - 2-2.5 мільйонів гривень, не рахуючи гонорарів зірок. 2 знімальних дні, 4 локації, кіношний грим тощо. Однак зараз не час виставляти державі рахунку. Я радий, що в нашій країні стільки патріотів, готових робити все, щоб Україна перемогла. Вся група відмовилася від оплати праці, ми понесли тільки прямі витрати".

"До тремтіння. Це про справжню любов до України. Тільки не показуйте путіноїдам. Російські нацисти цього не зрозуміють. Вони тільки мирні міста бомбити вміють і вбивати старих і жінок", - прокоментував український журналіст і військовий кореспондент Петро Шуклинов, передає "Новое время".

Нагадаємо, на початку квітня депутати Верховної Ради ухвалили урядові законодавчі ініціативи щодо встановлення в Україні 8 травня Днем пам'яті та примирення на честь усіх жертв Другої світової війни, а також залишити 9 травня Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Паралельно режим Володимира Путіна в Росії продовжує вибудовувати свою ідеологію на основі міфу про виключну роль російського народу в перемозі у "Великій Вітчизняній Війні". Як правило, влада вибудовує свою політику на пропагандистському рівні, нехтуючи захистом соціальних прав ветеранів або ж покращенням їхнього рівня життя. До пам'ятної дати 9-го травня у РФ все більше компанії і людей хочуть асоціювати себе з цією датою.

У передсвятковій "антифашистській" та ідолопоклонницькій істерії не обходиться без казусів. Приміром, один з похоронних будинків Єкатеринбурга запросив ветеранів відсвяткувати День перемоги прямо в ритуальному залі й подарував кожному з них 10-відсоткову знижку на похорон.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 976 | Додав: adminA | Теги: Україні, соціальні ролики Пам'ятаємо. Пишаєм, Дня Перемоги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]