Чт, 2024-04-25, 22:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:27
До Європарламенту Яценюк, Кличко і Тягнибок відправили лист
Інші останні Політичні новини
Лідери трьох опозиційних фракцій: "Батьківщина" Арсеній Яценюк, "УДАР" Віталій Кличко та ВО "Свобода" Олег Тягнибок підписали звернення до глав політичних груп Європейського парламенту щодо політичних репресій в Україні. Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

У документі, який має назву "Проти продовження політичних репресій в Україні", зазначається, що саме Президент України Віктор Янукович є замовником, організатором і куратором політичних репресій в Україні та не має наміру їх припиняти.

У своєму зверненні опозиціонери вимагають від Януковича негайно звільнити незаконно заарештовану Юлію Тимошенко, закрити всі сфальсифіковані проти неї справи, забезпечити їй повну політичну і юридичну реабілітацію та надати їй можливість брати участь у виборах.

Раніше Кличко казав, що Янукович особисто відповідальний за політичні переслідування, обмеження демократії та тотальну корупцію в країні. "Янукович був тим, хто створив цю авторитарну систему. Янукович стоїть на вершині цієї піраміди абсолютної влади і несе особисту відповідальність за політичні переслідування, знищення судової влади як незалежної влади, напади на парламентську систему, обмеження демократії та тотальну корупцію. Поки він перебуває при владі, нічого не зміниться на краще", - заявив Кличко.

Як відомо, підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом заплановано на листопад 2013 року. Литва, яка головуватиме у ЄС з 1 липня 2013 року, організовує саміт Східного партнерства у Вільнюсі.

Перешкодою до підписання Угоди про асоціацію, як згадувалося, є погіршення ситуації з верховенством права, вибіркові юстиція та правосуддя, недостатній рівень незалежності судової системи, а також усунення лідерів опозиції від участі у виборчому процесі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1040 | Додав: adminA | Теги: Кличко і Тягнибок, лист до Європарламенту, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]