Вт, 2024-04-23, 19:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:45
До європейського Плану протидії ухиленню від сплати податків хоче з 1 січня приєднатися Україна
Інші останні Економічні новини

Україна з 1 січня 2017 року планує приєднатися до Плану Організації економічного співробітництва і розвитку в Європі (ОЕСР) щодо протидії ухиленню від сплати податків – Base Erosion and Profit Shifting (BEPS)

Як повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України, листа з відповідною пропозицією міністр Олександр Данилюк передав генеральному секретарю ОЕСР Хосе Анхелю Гуррії Тревіньйо.

"Сьогодні багато країн стикаються з проблемами сплати податків тільки тому, що принципи національного та міжнародного оподаткування не відповідають одні одним. Зокрема, сучасні правила дозволяють бізнесу спекулювати податковими ставками, режимами і статусами. Тому ОЕСР розробила рекомендації з протидії ухиленню від сплати податків", - пояснили в Мінфіні.

Рекомендації містять 15 кроків, серед яких удосконалення правил трансфертного ціноутворення, протидія ухиленню від сплати податків за допомогою міжнародних договорів, оподаткування контрольованих іноземних компаній, обмін інформацією.

"План BEPS – це єдині правила, що дозволяють боротися зі спекуляціями і створювати єдині умови для всіх гравців. Приєднання України до цього плану є позитивним сигналом для інвесторів", – зазначили в Мінфіні.

Як повідомлялося, крім Плану з протидії податковим спекуляціям Україна також планує приєднатися до інвестиційного комітету Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), що дасть змогу українському бізнесу спілкуватися з потенційними інвесторами безпосередньо.

У вересні Міністерство фінансів представило уточнений проект змін до Податкового кодексу, згідно з якими більшість повноважень Державної фіскальної служби переходить до Мінфіну, а за самою службою залишається сервісна функція і здійснення контрольно-перевірочної роботи на обласному рівні.

Нагадаємо, податкова реформа є однією з ключових умов виконання Україною зобов'язань за програмою співпраці з ключовим кредитором країни - Міжнародним валютним фондом.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 744 | Додав: adminA | Теги: європейський План протидії ухиленню, україна, сплата податків, 1 січня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]