Ср, 2024-04-24, 13:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:13
До Індії вперше за 7 років прибув президент Пакистану
Інші останні Новини світу

Президент Пакистану Асіф Алі Зардарі прибув в неділю вранці в Делі, де він зустрінеться з індійським прем'єром Монмоханом Сінгхом, після чого попрямує в мусульманську святиню на півночі країни, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на індійську газету "Хіндустан таймс".

Під час візиту пакистанського президента супроводжує його син, 23-річний Білавал Бхутто Зардарі.

Експерти вважають, що лідери країн не будуть обговорювати чутливі для країн теми під час зустрічі 8 квітня. "Це, здебільшого, символічний візит, і спірні питання не будуть обговорюватися. Змістовні переговори неможливо проводити з тим, хто нічого не вирішує", - заявила аналітик Центру політичних досліджень в Делі Брахма Челлані. Вона вважає, що у Зардарі немає реальної влади в країні і що питання зовнішньої політики там вирішують військові.

Експерти вважають, що з питань спірного регіону Кашмір і військових дій Пакистану проти Індії, сторонам не вдасться досягти якого-небудь прогресу.

Тим не менш, пакистанський експерт Хасан Аскарі зазначив, що майбутній візит має велике значення. "Зардарі міг просто поїхати в храм в Аджмер і повернутися додому, так що зустріч з Сінгхом робить цей візит знаменним, хоч він і неофіційний. Це означає, що відносини в хорошому стані, інакше прем'єр-міністр (Індії) проігнорував би цей візит", - сказав Аскарі.

Це буде перший візит до Індії глави пакистанського держави з 2005 року. Відносини між країнами різко ускладнилися після серії терактів в індійському місті Мумбаї в 2008 році. Тоді індійське керівництво звинуватило у причетності до організації цих терактів влада Пакистану.

Нагадаємо, що перші переговори лідерів Індії і Пакистану, з моменту нападу бойовиків на індійське місто Мумбаї, відбулися в червні 2009 року. А за місяць, в липні того ж року, прем'єр-міністр Пакистану Юзуф Реза Гилані зустрівся з його індійським колегою Манмоханом Сингхом в Єгипті де вони домовилися про спільну боротьбу з тероризмом - "основною загрозою для обох країн".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1072 | Додав: adminA | Теги: 7 років, президент Пакистану, Індії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]