Чт, 2024-04-25, 06:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:19
До Києва на кінофестиваль "Молодість" приїде фінський режисер Аку Лоухіміес
Інші останні Культурні новини

Фінський режисер Аку Лоухіміес приїде на міжнародний київський кінофестиваль "Молодість" представити свій новий фільм "Гола бухта".

За свою кар'єру Аку Лоухіміес зняв понад 30 фільмів. Крім режисури, Лоухіміес пише сценарії і займається продюсуванням фільмів, а також очолює Асоціацію фінських режисерів.

На кінофестивалі "Молодість" Лоухіміес представить свою нову драму - "Гола бухта" - фільм про те, що всі ми хочемо фізичних підтверджень свого існування. Дія фільму розгортається у Вуосаарі, передмісті Гельсінкі, і розповідає про соціум в епоху індивідуальності та реаліті-шоу.

Два тижні життя сучасного передмістя демонструють жагу людей до життя та кохання. Сара і Лаура, життя яких мало би бути ідеальним, переживають тяжку кризу. Мілла не може зупинитися у своїй жадобі визнання. Пертті намагається налагодити стосунки із сином, але ці спроби призводять до катастрофи. Маріка, залишившись одна з маленькою донькою, змушена зазирнути в обличчя своїм страхам. Американець Роберт переживає перший досвід зимівлі в холодній Фінляндії. Всі вони недосконалі, але ними рухає одна на всіх потреба - бути коханими, побаченими й відчутими.

Аку Лоухіміеса називають антиподом іншого відомого фінського режисера - Акі Каурісм’які. Він один із найбільш суперечливих режисерів Фінляндії, здебільшого через похмурий опис фінського суспільства, зокрема в його новому фільмі "Гола Бухта". Проте саме завдяки своєму погляду на фінське суспільство про Аку Лоухіміеса в цьому сезоні говорять усі, повідомляють в прес-службі МКФ "Молодість".

Попередня стрічка Лоухіміеса - "Замерзла земля" (2005) - принесла режисерові безліч нагород; авторитетний The Financial Times називає цей фільм "одним з найбільш похмурих і одночасно найчеснішим зображенням сучасної Фінляндії, які будь-коли потрапляли на екрани". Нова драма режисера "Гола Бухта", знята в тій же стилістиці.

"Ця картина виявляє всі ті речі у фінському суспільстві, які я не хотіла показувати решті світу", - сказала Маймі Хенрікссон, посол Фінляндії в Норвегії, після перегляду фільму "Гола Бухта". Лоухіміес не сприймає ці слова серйозно, і заперечує, що його фільм зображує Фінляндію в похмурому світлі. При цьому режисер хмуриться при думці про те, що він, як будь-який публічний представник країни, повинен бути культурним послом своєї батьківщини.

"Я не можу представляти свою країну в інших державах. Я хочу зображувати життя таким, яким я його бачу - особливо людські почуття та взаємини. Це Акі Каурісмякі у своїх картинах змальовує життя, як казку. А мої фільми реалістичні донезмоги, реалістичні наскільки це можливо. Я називаю це ілюзією правди".

Аку Лоухіміес народився в 1965 році в Гельсінкі. У 90-х роках знімав короткометражні фільми і документальні стрічки для фінського телебачення. Здобув популярність після свого серіалу "Irtiottoja" (2003), який приніс режисерові кілька серйозних нагород. Аку отримує міжнародне визнання після стрічки "Замерзла земля" (2005), яка завоювала нагороди на кінофестивалях в Москві, Гетеборзі, Бергені, Любеку та інших. У 2006 році режисер знімає комедію "Riisuttu mies" на основі свого серіалу, а в 2008 році - драму "Käsky". Зараз Аку Лоухіміес є головою Асоціації фінських режисерів.

Нагадаємо, що 42-й Міжнародний кінофестиваль "Молодість" пройде 20-28 жовтня 2012 у Києві. У програмі - більш ніж 300 фільмів, зокрема 60 - українських.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1024 | Додав: nowyny | Теги: кінофестиваль Молодість, аку лоухіміес | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]