Пт, 2024-04-19, 01:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:48
До кінця року грошей не вистачить - Яценюк стверджує, що бюджет "спорожнів"
Інші останні Економічні новини
Опозиція вимагає від прем’єр-міністра доповісти, скільки коштів є на єдиному казначейському рахунку, скільки не вистачає для заробітних плат бюджетникам та який реальний дефіцит держбюджету. По це заявив на прес-конференції в Івано-Франківську 23 жовтня Арсеній Яценюк, передає "Економічна правда", посилаючись на повідомлення прес-служби "Фронту Змін".

За його словами, до кінця поточного року у держбюджеті не вистачає коштів. Кредитування даного свята здійснює www.skarb.com.ua — кредитование.

"За два останні місяці бюджет порожній. 206 млн гривень не вистачає на заробітні плати бюджетникам в Івано-Франківській області. Така ж ситуація в цілому по всій країні", - повідомив він.

"Скорочуються і не фінансуються захищені статті бюджету", - наголосив голова Ради Об’єднаної опозиції.

Яценюк звернувся до прем’єр-міністра України з вимогою доповісти про стан економіки.

"Тому що після виборів також є життя", - додав він.

Об’єднана опозиція "Батьківщина", підкреслив Яценюк, вимагає від уряду доповісти, скільки коштів є на єдиному казначейському рахунку, який розмір заборгованості держбюджету перед місцевими бюджетами, скільки коштів не вистачає на виплату заробітних плат для всіх категорій бюджетників та на фінансування енергоносіїв.

"Дефіцит держбюджету України втричі збільшився за останній рік. Сьогодні він становить 15 млрд гривень у порівнянні з 5 млрд гривень в минулому році", - підкреслив Яценюк.

23 жовтня віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що за методологією МВФ, дефіцит бюджету в 2009 році становив 10,7%, а 2012 рік має бути закінчено з дефіцитом в 2,7%. Також він додав, що в проект бюджету на 2013 рік закладається дефіцит у 1,65%.

Зазначимо, що дефіцит державного бюджету України в січні-вересні 2012 року досяг 24,1 млрд грн, тоді як за підсумками січня-серпня його значення становило 16,66 млрд грн.

"Касові видатки держбюджету за три квартали з початку року зросли на 15,1% (до 267,1 млрд грн), у тому числі по загальному фонду - на 15,1% (до 231,2 грн). Дефіцит держбюджету за дев'ять місяців склав 24,1 млрд грн, що майже в два рази менше розпису на цей період", - повідомив міністр фінансів Юрій Колобов.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1340 | Додав: adminA | Теги: бюджет спорожнів, Яценюк, грошей не вистачить | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]