Пт, 2024-03-29, 04:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:00
До кінця року Кабмін планує монетизувати низку пільг, зокрема пільги на проїзд
Інші останні Економічні новини

Кабінет міністрів України має намір у жовтні-грудні 2016 року монетизувати деякі види пільг, зокрема на проїзд. Таке завдання міститься в проекті плану першочергових кроків уряду на 2016 рік, текст якого оприлюднено на веб-сайті уряду.

На четвертий квартал 2016 року також заплановано вдосконалення інформаційних систем у сфері соціального захисту населення, житлових субсидій, розробка централізованого програмного забезпечення Єдиного державного автоматизованого реєстру пільговиків

Це надасть можливість запровадити централізований облік отримувачів субсидій та пільговиків, підвищення ефективності аналізу, моніторингу, верифікації.

Крім того, наприкінці наступного опалювального сезону в Україні може запрацювати система монетизації заощаджених споживачами субсидій, повідомила прес-служба віце-прем`єр-міністра Геннадія Зубка.

"В Україні 5,5 млн субсидіантів. Вони повинні бути верифіковані, отримавши особисті рахунки. Ми пропонуємо країні і суспільству подолати шлях, яким уже пройшли Польща, Литва, Латвія, які запровадили механізми енергоефективності та втричі зменшили енерговитрати", - цитує Зубка прес-служба.

У повідомленні зазначається, що чинна система субсидій забезпечує громадян компенсацією плати за комунальні послуги, проте одночасно не мотивує людей економити. "Людина не відчуває потребу економити, тим більше витрачатися на енергоефективні заходи. Бо зекономлені споживачем кошти мають бути монетизовані і використані на енергоефективні заходи. Коли людина усвідомлює, що заощаджена субсидія - це її власні кошти, які вона може використовувати, тоді у неї з`явиться мотивація", - цитує Зубка прес-служба.

На його думку, Україні важливо встановити технічні рамки енергоефективності будівель, комерційного обліку тощо, що дасть змогу управляти споживанням.

Як повідомлялось, у лютому 2016 року міністр соціальної політики Павло Розенко заявляв, що його відомство виступає за монетизацію коштів, які виділялися на субсидії і не були використані домогосподарствами завдяки теплій зимі. За оцінками Мінсоцполітики, на рахунках споживачів наприкінці опалювального сезону повинно залишитися близько 1-1,5 млрд грн невикористаних коштів.

При цьому міністр виступав за те, щоб ці кошти використовувалися лише на енергоощадження. За словами Розенка, саме це дасть змогу поступово знижувати споживання теплової і електричної енергії домогосподарствами, і держава зможе виділяти менше коштів на субсидії, оскільки кількість субсидіантів зменшуватиметься.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 744 | Додав: adminA | Теги: проїзд, монетизувати низку пільг, Кабмін, кінець року | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]