Ср, 2024-04-24, 22:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:12
До кінця року поліція з'явиться в усіх великих містах України, а поліцейські пройдуть переатестацію - Аваков
Інші останні Новини України

  У всіх великих містах України патрульна поліція розпочне роботу до кінця року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час засідання у Києві спільної колегії МВС та Міністерства юстиції "Від нової поліції до нової юстиції і безпеки громадян".

"На сьогодні патрульна поліція працює вже у 12 містах країни. У всіх великих містах країни вона працюватиме до кінця року", - запевнив міністр.

"Це дуже чутлива, важлива потокова реформа, яку ми завдяки підтримці наших партнерів зробимо. У цьому році був перший крок", - сказав Аваков.

Аваков розраховує, що до кінця року кожен поліцейський пройде переатестацію.

"У нас дуже важливий процес - завершити кадрову переатестацію всього складу поліцейських підрозділів. Цей процес на останній стадії перебуває лише в Києві та Київській області", - заявив міністр.

За словами Авакова, зараз процес переатестації проходять поліцейські в Хмельницькому.

"До кінця року, а можливо, й раніше, ми плануємо, щоб кожен поліцейський був переатестований", - сказав він і додав, що "тут неминучі втрати".

"Ті, хто не відповідають ідеології нового поліцейського, не будуть служити в Нацполіції", - підкреслив міністр.

Раніше глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявила, що до червня 2016 року патрульна поліція запрацює в 29 містах.

7 листопада 2015 року в Україні вступив в силу Закон "Про Національну поліцію". У той же час Закон "Про міліцію" визнаний таким, що втратив силу.

Правоохоронці вже нової структури мають право користуватися посвідченнями, печатками, логотипами і емблемами міліції і МВС України до кінця 2016 року. Також в цей період поліцейським дозволяється носіння і використання форменого обмундирування, визначеного для працівників міліції.

Все тимчасово призначені співробітники Національної поліції пройдуть переатестацію на постійну посаду, претенденти на керівні посади і слідчі в обов'язковому порядку піддадуться перевірці на поліграфі і пройдуть співбесіду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 865 | Додав: adminA | Теги: переатестація, аваков, поліцейські, поліція, великі міста України, кінець року | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]