Пт, 2024-03-29, 02:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:59
До кінця року США і ЄС сподіваються завершити переговори щодо створення транс-атлантичного партнерства
Інші останні Новини світу

Переговорний процес щодо угоди про створення транс-атлантичного торгово-інвестиційного партнерства між Європейським Союзом та Сполученими Штатами Америки (TTIP) слід пришвидшити.

До цього в неділю, 24 квітня, закликали федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент США Барак Обама під час спільної прес-конференції в Ганновері, передає Deutsche Welle.

Меркель заявила, що угода про транс-атлантичне торгово-інвестиційне партнерство між ЄС і США є "з європейської точки зору абсолютно корисною" і допоможе пришвидшити зростання європейської економіки.

Водночас глава Білого дому висловив сподівання, що угоду буде випрацювано вже до кінця 2016 року. "Я не очікую, що ми будемо в змозі завершити ратифікацію угоди до кінця року, але я виходжу з того, що ми завершимо усі відповідні переговори щодо угоди", - заявив американський президент.

Між тим у Німеччині зростає кількість тих, хто негативно налаштований проти угоди про створення ЗВТ між ЄС та США. За даними останніх опитувань, кожен третій німець проти згаданої угоди.

Суперечності щодо того, яким має зрештою бути зміст документа, на даному етапі точаться навіть усередині німецького уряду. "Американці не хочуть допускати до державних тендерів у США підприємства з Європи. Це для мене - цілковита протилежність вільній торгівлі", - заявив в інтерв'ю німецькому діловому видання Handelsblatt віце-канцлер Зігмар Габріель.

За його словами, якщо американці й надалі притримуватимуться цієї ідеї "купуй американське", то " TTIP провалиться". Новий раунд переговорів про ЗВТ між ЄС та США має розпочатися вже в понеділок, 25 квітня, у Нью-Йорку.

Раніше Меркель заявила про необхідність підписання угоди про зону вільної торгівлі між ЄС і США в нинішньому році: "Угода про зону вільної торгівлі зі Сполученими Штатами може стати вкрай вигідною для створення робочих місць, товарообміну і перш за все - для створення робочих місць в Німеччині".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 773 | Додав: adminA | Теги: США і ЄС, створення транс-атлантичного партне, переговори, кінець року | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]