Пт, 2024-03-29, 16:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:25
До кінця року Україна планує приєднатися до центру НАТО з енергетичної безпеки
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Україна має намір до кінця року приєднатися до Центру передового досвіду НАТО з питань енергетичної безпеки.

Про це під час візиту до Литви заявила віце-прем`єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє Урядовий портал.

Директор Центру Гінтарас Багдонас запевнив у готовності до розширення співпраці центру НАТО з Україною за різними перспективними напрямами, зокрема, стосовно проведення конференцій, навчань у контексті оборонних аспектів у сфері енергетичної безпеки, а також розроблення та видання спільних аналітичних публікацій, йдеться у повідомленні.

За його словами, Центр готовий прийняти українського експерта для обміну досвідом у галузі енергетичної безпеки та участі у спільних проектах.

"Радий буду привітати український прапор біля Центру НАТО", – зазначив Гінтарас Багдонас.

Сторони також обговорили потребу в проведенні спільних навчань, спрямованих на розбудову основних елементів системи стійкості, з урахуванням результатів успішно проведених командно-штабних навчань з питань захисту критичної електроенергетичної інфраструктури, які відбулися торік в Україні за підтримки Центру НАТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 759 | Додав: adminA | Теги: енергетична безпека, кінець року, україна, центр НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]