Чт, 2024-03-28, 13:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:24
До кишень "талановитих родин" йдуть мільйони з бюджету - ЗМІ
Інші останні Економічні новини
Лише за останні півроку тендери державних закупівель вигравали найближчі родичі високопосадовців України, пише Тиждень.ua з посиланням на дані "Вісника державних закупівель".

Найбільше підрядів дістається дружинам високоподовців.

Так у січні головне управління з питань будівництва та архітектури Рівненської облдержадміністрації уклало угоду з ТОВ "Фірма Опорядрембуд" на додаткові роботи по реконструкції "Обласного пренатального центру", вартість якої становила 12,81 млн грн. До речі, ремонт лікарні мав бути завершений ще минулого року. Однією із засновниць "Фірми Опорядрембуд" є Тамара Дубас, якій належить половина статутного капіталу компанії. Вона є дружиною депутата голови Рівненської облради Петра Дубаса, голови правління ПАТ "Рівнегаз". З урахуванням цієї закупівлі за останні п’ять років фірма отримала підрядів на 144,27 млн грн.

У Криму підряд з ремонту автівок Ради міністрів АР Крим отримали відразу дві дружини - Тетяна Присяжнюк, дружина губернатора Київщини Анатолія Присяжнюка, а також Юлія Смолянова, дружина депутата Верховної Ради Криму Михайла Смолянова. Загальна вартість угоди становила 860 тис грн.

У Кривому Розі півмільйона дісталося дружині екс-мера міста на підтримку двох сайтів. З цієї суми 352 тисяч грн пішли на розвиток, супровід, технічну підтримку та просування сайту "Криворізький ресурсний центр". Решта 140 тисяч грн піде на Інтерактивну мультимедійну електронну енциклопедію інфраструктури міста. Підрядчиком виступило ТОВ "Нова-Ком", до складу засновників якого входить Надія Любоненко, дружина Юрія Любоненка, який на момент створення сайту був мером Кривого Рогу, а нині є народним депутатом від Партії регіонів.

Тендери виграють і вдови. Так управління адміністративних будинків Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України 7 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Виробниче підприємство "Побутрембудматеріали" на капітальний ремонт холу 10 під’їзду 1 поверху Будинку Уряду вартістю 299 тисяч грн. Засновниками фірми "Побутрембудматеріали" були народний депутат від Партії регіонів Василь Біба і його дружина Світлана. Після смерті народного депутата у 2007 році директором компанії залишилась Світлана Біба. Після призначення Миколи Азарова прем’єр-міністром фірма Біби отримала підряди на ремонт Будинку Уряду на 24,48 млн грн.

Не обділяються державними коштами й доньки нинішніх і колишніх високопосадовців. Лише за два тижні фірма ПАТ "Південспецбуд", яка належить дочці покійного Євгена Кушнарьова – Тетяні Кагановській – отримала підряди на 3,78 млн грн. Перший – на реконструкцію системи водовідведення від житлового будинку №80 по вул. Мічуріна. Другий – на будівництво каналізаційної мережі по вул. Мічуріна – від середньої школи №3 та дошкільного закладу №24 до будинку №76.

Будівництво стадіону в мікрорайоні Білої Церкви вартістю у 10 млн гривень дісталося родичці заступника мера міста. Уже до кінця року мають збудувати комплекс спортивних майданчиків і адміністративну будівлю. Сюди мають підвести комунікації та завезти тренажери й меблі, влаштувати дитячий гімнастичний майданчик тощо. Підрядником виступила фірма "Ольга", яку 1992 року заснував Віктор Сокол, який наразі обіймає посаду заступника міського голови Білої Церкви. У серпні 2011 року фірму переоформили на зареєстровану за тією ж адресою, що і попередній власник, Наталію Сокол - колишнього бізнес-партнера Дмитра Фірташа.

Дбають не тільки за добробут доньок, але й за заможність їхніх чоловіків. Так виконком Сімеїзької селищної ради АР Крим 12 лютого за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ "Професіоналбуд" на реконструкцію житлового будинку №43 в смт. Берегове вартістю 4,58 млн грн. Власниками ТОВ "Професіоналбуд" є Олег Денисов і Галина Багрова, дочка Миколи Багрова, ректора Таврійського національного університету ім. Вернадського (Сімферополь) і колишнього голови ВР Криму.

Високопосадовці також не забувають про своїх синів. У червні Міністерство соціальної політики України уклало низку угод на послуги із санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на загальну суму 354,53 млн грн. Найбільші замовлення від міністерства на 32,23 млн грн отримало ЗАТ ЛОЗ "Трускавецькурорт". Головою наглядової ради "Трускавецькурорту" є Павло Якубенко, а до складу ради входить його син Володимир Якубенко, який раніше працював заступником голови правління "Нафтогаз України" та очолював ДК "Газ України". Також до складу наглядової ради "Трускавецькурорту" входить Вадим Український, віце-президент ДП НАЕК "Енергоатом". Він раніше працював заступником голови правління НАК "Нафтогаз України" та радником міністра ПЕК Юрія Бойка.

Синові екс-міністра ЖКГ Анатолія Близнюка Олексію також вдалось освоїти державні кошти. Так ДУ "Інститут невідкладної і відновної хірургії імені В.К. Гусака НАМН України" у період з 10 по 14 червня уклав низку угод на будівельні роботи та постачання обладнання на загальну суму 97,47 млн грн. Підрядником виступила фірма "Ресурси Донбасу", співвласником якої є Олексій Близнюк.

Не забувають високопосадовці й за своїх невісток. 460 тис грн держкоштів піде на телепрограми про мера Керчі, які повинно створити ТОВ "Телерадіокомпанія "Керч". Засновниками ТРК "Керч" є Ольга Осадча, невістка мера Керчі Олега Осадчого.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 954 | Додав: adminA | Теги: кишень талановитих родин, мільйони з бюджету, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]