Чт, 2024-03-28, 10:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:29
До конкурсної програми канадського кінофестивалю потрапила стрічка Слабошпицького. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

Український фільм «Плем'я» Мирослава Слабошпицького відібрано в програму Discovery («Відкриття») 38-го Міжнародного кінофестивалю в Торонто, який відбудеться в Канаді з 5 по 15 вересня.

В цей же час стартує і українська прем'єра картини - в національний прокат "Плем'я" виходить 11 вересня.

Міжнародний кінофестиваль в Торонто - найвпливовіший кінофорум Північної Америки. Офіційна програма Discovery представляє глядачеві найцікавіших режисерів світу, за якими, на думку організаторів фестивалю, - майбутнє кінематографа.

В Торонто відсутнє офіційне журі і головною нагородою є Приз глядацьких симпатій. Крім того, на фестивалі проходить кіноринок, з кожним роком привертає все більше країн і торгових агентів, які займаються купівлею прав на представлені кінокартини.

На даний момент "Плем'я" вже придбали для прокату в 23 країнах світу, серед яких США, Ісландія, Японія, Франція, Данія, Нідерланди та ін.

МКФ в Торонто традиційно вважається трампліном до номінації на Оскар. Відбіркова комісія Кіноакадемії в обов'язковому порядку переглядає фільми канадського фестивалю. Так, минулого року 4 з 5 фільмів, номінованих на Оскар за кращий іноземний фільм, були попередньо показані в Торонто. Прямо з Торонто до нагороди Кіноакадемії в свій час відправилися "Любов", "Король каже!", "Амелі", "Життя прекрасне" та інші кінострічки.


 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 914 | Додав: adminA | Теги: стрічка Слабошпицького. ВІДЕО, програми канадського кінофестивалю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]