Сб, 2024-04-20, 04:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:30
До кордону з Сирією Туреччина перекинула ударні винищувачі
Інші останні Новини світу
Генеральний штаб Туреччини спрямував щонайменше 25 ударних винищувачів F-16 на авіабазу "Діярбакир", розташовану недалеко від кордону з Сирією, повідомляє Lenta.ru.

Це сталося відразу після інспекційної поїздки начальника турецького Генштабу по низці військових частин, розгорнутих на сирійському кордоні. Як пише Hurriyet, Недждет Езель і високопоставлені офіцери, що супроводжували його, оглянули війська і перевірили ситуацію в місцях їхньої дислокації.

Майже одночасно з цим генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що Альянс вже підготував усі необхідні плани захисту Туреччини і може здійснити їх у разі потреби.

Крім того, двома днями раніше турецькі ВМС відправили до сирійських берегів флотилію з семи бойових кораблів з підрозділом спецназу і ротою морської піхоти на борту.

Ескалація напруженості на кордоні Туреччини і Сирії триває вже майже тиждень. Сирійські війська, що ведуть вогонь по повстанцях, кілька разів помилково завдавали ударів по турецькій території, чим викликали гнів Анкари. Турецький уряд вже заявив, що не залишить подібні інциденти без найрішучішої відповіді.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1107 | Додав: adminA | Теги: кордону з Сирією ударні винищувачі, Туреччина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]