Чт, 2024-03-28, 13:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:35
До міліції надійшло два анонімних дзвінка про мінування Майдану
Інші останні Політичні новини
У суботу ввечері, 4 січня, протягом декількох годин до міліції надійшло два повідомлення про нібито мінування наметового містечка на Майдані Незалежності та приміщення Київської міської адміністрації.

Як повідомили у київській міліції, у суботу ввечері, 4 січня, близько 18:00 надійшов дзвінок по "102" про нібито намір невідомих людей підкласти вибухівку у наметове містечко на Майдані, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Через деякий час, о 19:30 дзвінок з аналогічним повідомленням надійшов по "101": інформація стосувалася приміщення КМДА.

Інформацію про дзвінок передали в міліцію.

Водночас в Главку наголосили, що правоохоронці не змогли провести будь-які роботи з перевірки на наявність вибухонебезпечних предметів, оскільки протестувальники і ряд народних депутатів не допустили співробітників міліції на територію наметового містечка і в приміщення КМДА.

Раніше комендант Революційної комендатури Києва Руслан Андрійко повідомив, що до Київради приїхала міліція шукати вибухівку.

Нагадаємо, 9 грудня вранці були закриті на вхід і вихід три станції метро - "Театральна" , " Хрещатик" і " Майдан Незалежності" . Причиною закриття станцій та евакуації пасажирів став анонімний дзвінок про мінування станцій. Через сім годин станції відкрили, але згодом знову закрили через повторне "мінування".

10 грудня в київську міліцію знову надійшло повідомлення про нібито мінування станцій метрополітену, цього разу - станцій "Майдану Незалежності" і "Хрещатика".

11 грудня станції "Майдан Незалежності" і "Хрещатик" були закриті для входу та виходу пасажирів і працювали як пересадочні з лінії на лінію. При цьому, причина закриття станцій не вказувалася.

Того ж дня Києві в столичну міліцію надійшло повідомлення про замінування аеропортів "Бориспіль", "Жуляни" та київського ж/д вокзалу.

13 грудня депутат Віктор Балога оприлюднив документи, які, на його думку, свідчать про готовність влади до "застосування заходів антитерористичного характеру проти мирних мітингувальників".

14 грудня у Службі безпеки України підтвердили, що Антитерористичний центр привів у готовність суб'єкти по боротьбі з тероризмом на території Київського регіону.

15 грудня народний депутат України, колишній заступник голови СБУ з оперативних питань (2005), Андрій Кожем'якін (фракція "Батьківщина") заявив, що не приховує стурбованості сигналами про "мінування" об'єктів у Києві та реальними наслідками від недостатньої пильності при недопущенні теракту.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: міліції, анонімних дзвінка, мінування Майдану | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]