Пт, 2024-03-29, 16:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:34
До мирного врегулювання ситуації навколо КНДР ЄС закликає
Інші останні Новини Європейського Союзу

Країни Євросоюзу закликають до мирного врегулювання конфлікту навколо Північної Кореї.

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні, передає Європейська правда.

"Існує нагальна необхідність деескалації напруженості ситуації на Корейському півострові. Це є пріоритетом для Європейського Союзу та для решти міжнародної спільноти. Тому ми закликаємо Корейську Народно-Демократичну Республіку (КНДР) утримуватися від будь-яких подальших провокаційних дій, які можуть лише посилити регіональну та глобальну напруженість", - йдеться у заяві.

Могеріні наголосила, що ЄС підтримує дипломатичну роботу, спрямовану на деескалацію ситуації та досягнення повної та незворотної денуклеаризації Корейського півострова за допомогою мирних, а не військових засобів.

"Було вирішено, що Європейський Союз та його держави-члени посилять дипломатичну роботу, звернувшись до Республіки Корея, США, Китаю, Росії та Японії, а також КНДР, щоб передавати наші повідомлення. Підтримання єдності міжнародної спільноти у вирішенні цієї проблеми дійсно має визначне значення", - зазначила Могеріні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 665 | Додав: adminA | Теги: мирне врегулювання ситуації, КНДР, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]