Чт, 2024-04-25, 15:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:41
До НАБУ передали "чорну бухгалтерію" ПР: на хабарі пішло 2 млрд дол
Інші останні Кримінальні новини

Колишній перший заступник голови Служби безпеки України Віктор Трепак передав у Національне антикорупційне бюро документи, що підтверджують незаконні виплати "Партією регіонів" готівки низці колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників.

Про це він заявив в інтерв'ю DT.UA.

За словами Тріпака, "Партія регіонів" витратила близько 2 млрд доларів на хабарі як колишнім, так і нинішнім високопоставленим чиновникам.

Йдеться про так звану "чорну бухгалтерію" "Партії регіонів" з загальними виплатами на суму близько 2 млрд доларів.

"Це - великий масив документів, які підтверджують тотальну корумпованість влади. Значна частина цих матеріалів - "амбарна книга" корупційних виплат, які систематично здійснювалися за рахунок "общака" або "чорної каси" "Партії регіонів". Вперше в поле зору правоохоронних органів потрапляє масив матеріалів, що стосуються не одного чи кількох злочинів, а системної багаторічної корупційної діяльності організованої структури, яка діяла на базі відомої політичної партії і мала на меті незаконне захоплення влади і її протиправне використання", - сказав Трепак.

"Серед фігурантів цих матеріалів - посадові особи найвищого рівня, міністри і керівники відомств, народні депутати, відомі політики, громадські діячі, представники міжнародних організацій, судді, в тому числі вищих судових інстанцій", - додав колишній перший заступник голови СБУ.

Він відмовився називати прізвища чиновників і політиків, які фігурують в документах, а також обставини, при яких ці люди отримували гроші. Однак, зазначає видання, можна зрозуміти, що мова йде про список послуг, наданих "Партії регіонів" посадовими особами різних рівнів, кожен з яких отримав за це незаконну грошову винагороду.

За даними видання, всі фігуранти отримували кошти під особисті підписи. Трепак вважає, що в результаті передачі НАБУ вищевказаних документів, фігурантами кримінальних справ можуть стати десятки чиновників найвищого рівня. Крім того, він зазначив, що "чорна бухгалтерія" "Партії регіонів" охоплює дуже тривалий період виплат.

У свою чергу, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник підтвердив оприлюднену в ЗМІ інформацію про передачу в Бюро документів "чорної каси" "Партії регіонів", передає "Інтерфакс-Україна".

"Учора в другій половині дня (27 травня - ред) документи отримані", - сказав Ситник.

Нагадаємо, 14 квітня Порошенко звільнив Віктора Тріпака з посади першого заступника голови СБУ - начальника ГУ з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: чорна бухгалтерія ПР, Набу, хабарі, 2 млрд дол | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]