Чт, 2024-04-25, 14:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:34
До нічних клубів без батьків молдованам заборонили ходити
Інші останні Новини світу
У нічні розважальні заклади Молдови заборонили пускати неповнолітніх (осіб віком до 18 років) без супроводу батьків. Відповідний законопроект депутати парламенту республіки ухвалили в двох читаннях. Заборона поширюється на час доби з 23.00 до 07.00. Відповідно до законопроекту, підліткам в зазначені години дозволено відвідувати нічні клуби, бари і ресторани тільки в супроводі батьків чи опікуна, передає Noi.md.

Обмеження не поширюватимуться на неповнолітніх, які перебувають у шлюбі.

Документ, що є поправками до Кодексу про адміністративні правопорушення, передбачає покарання у вигляді штрафів. Карати планується власників нічних закладів, в яких будуть помічені підлітки без нагляду. Розмір штрафу за перше порушення становитиме до 12 тисяч леїв (7200 гривень). За повторне порушення господарям нічних клубів можуть тимчасово заборонити "займатися цим видом діяльності".

Чи передбачені цими поправками покарання для батьків, які відпускають дітей розважатися без нагляду, не уточнюється.

Автором законопроекту є депутат від Демократичної партії (однієї з провладних партій Молдови) Юрій Болбочану. Він вважає, що нові правила "дозволять створити нормативні рамки з метою виховання і адекватного фізичного і психічного розвитку дітей і підлітків, а також просування моральних норм серед молоді".

Значна частина працездатного населення Молдови покинула країну в пошуках роботи. Своїх дітей трудові мігранти при цьому залишають на піклування родичів або сусідів. На цьому тлі в країні, за інформацією агентства, зростає злочинність серед підлітків, а також злочинність, жертвами якої є неповнолітні.

Нещодавно повідомлялося, що у венесуельській в'язниці арештанти відкрили нічний клуб зі світломузикою і стриптизерками. На відкритті клубу у в'язниці на острові Маргарита були присутні родичі та знайомі в'язнів, що активно висвітлювали захід у соціальних мережах.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1085 | Додав: adminA | Теги: без батьків, молдовани, нічні клуби | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]