Чт, 2024-03-28, 23:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:31
До Путіна на парад 9 травня Лукашенко відмовився їхати
Інші останні Новини світу

Президент Бєларусі Олександр Лукашенко не буде присутній 9 травня у Москві на параді на честь 70-річчя Перемоги. Про це Лукашенко заявив на республіканському суботнику і пояснив, що буде приймати 9 травня аналогічний парад у Мінську, а військовий парад може приймати лише головнокомандувач, передає РИА "Новости".

Разом з тим Лукашенко зазначив, що не підтримує політиків, які раніше обіцяли, а тепер амбітно відмовляються приїхати на урочистості на честь 70-річчя Перемоги у Москву.

"Інша справа, коли ти зайнятий вдома", - додав він.

Нагадаємо, більшість європейських лідерів теж відмовилися від участі в параді.

Так, раніше стало відомо про відмову взяти участь у параді президента Чорногорії Філіпа Вуяновича, президента Молдови Ніколае Тімофті, президента Фінляндії Саулі Нііністьо, президента Словаччини Андрія Кіски та президента Болгарії Росена Плевнелієва, президент Австрії Хайнца Фішера

Також відмовилися приїхати до Москви на 9 травня президент США Барак Обама, канцлер ФРН Ангела Меркель, прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон, голова Європейської ради Дональд Туск, президенти Польщі Броніслав Коморовський та Словенії Борут Пахор.

Багато з них аргументували свою відмову агресією Росії в Україні.

Прибути до Москви на святкування 9 травня погодилися голова КНР Сі Цзіньпін, а також президенти Індії, ПАР, Монголії, В'єтнаму, керівники КНДР і Куби.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 983 | Додав: adminA | Теги: парад 9 травня, Путіна, Лукашенко відмовився їхати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]