Вт, 2024-04-23, 13:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:21
До рук Курченко повністю перейшов контроль над Одеським НПЗ
Інші останні Економічні новини
Сьогодні СЄПЕК і ВАТ "Лукойл" закрили операцію з купівлі-продажу ПАТ "Лукойл - Одеський НПЗ". Про це повідомляє прес-служба СЄПЕК.

Згідно з повідомленням, в результаті цієї угоди група СЄПЕК придбала більше 99% акцій НПЗ.

У СЄПЕК особливо відзначають ключову роль, яку група відводить Одеському нафтопереробному заводу. Підприємство стане частиною вибудовуваного СЄПЕК замкнутого циклу: від постачання нафти та виробництва нафтопродуктів до їх продажу кінцевому споживачеві.

Зокрема, виконавчий директор СЄПЕК Євген Калінін підкреслив, що ОНПЗ знаходиться в прекрасному технічному стані і має сприятливе розташування.

"Ми готові до роботи з великими нафтотрейдерами і вже зараз у нас на стадії завершення дуже продуктивні переговори з партнерами", - сказав Калінін.

У компанії заявляють, що завод займе гідне місце в системі СЄПЕК і незабаром буде запущений.

Нагадаємо, за словами глави СЄПЕК ("Східно-європейська паливно-енергетична компанія") Сергія Курченко, вартість покупки Одеського нафтопереробного заводу становила близько 125 млн доларів.

Як відомо, 5 березня 2013 року група "СЄПЕК" і НК "Лукойл" підписали угоду про купівлю-продаж ПАТ Лукойл - Одеський НПЗ.

Нагадаємо, завод був зупинений в жовтні 2010 року у зв'язку з економічною ситуацією, що склалася на ринку нафтопродуктів України, а також із зміною схеми поставок нафти.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 986 | Додав: adminA | Теги: Одеським НПЗ, контроль, Курченко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]