Вт, 2024-04-23, 17:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:42
До саміту НАТО Клімкін вірить, що Україна зніме блокаду Угорщини
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін переконаний, що Україні вдасться досягти домовленості з угорською стороною і взяти участь в саміті НАТО в Брюсселі 11-12 липня.

"Я вважаю, в тому числі ґрунтуючись на моїх дискусіях з угорським міністром закордонних справ, що ми маємо можливість зняти це блокування ... і ми вийдемо на те, що Україна братиме участь в саміті НАТО", - сказав Клімкін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Міністр пояснив, що майбутній саміт буде присвячений тим реформам, які Україні необхідно зробити для того, щоб відповідати стандартам НАТО.

Він також нагадав, що 22 червня в Закарпатській області пройде зустріч з угорської громадою.

"Наша мета дуже проста, у нас є угорська громада, про яку ми повинні піклуватися. Вони повинні залишатися на 100% угорцями, але вони також на 100% повинні стати українськими громадянами. Для цього їм абсолютно не потрібно ставати менше угорцями, вони просто повинні отримати відповідне знання української мови і розуміння того, в якій країні вони живуть", - пояснив Клімкін.

Президент Петро Порошенко під час останніх міжнародних переговорів кілька разів зробив заяви, що він чекає на проведення саміту Україна-НАТО в липні.

Як відомо, засідання Комісії Україна-НАТО на найвищому рівні (яку неофіційно називають також "самітом Україна-НАТО") планувалося провести в рамках брюссельського саміту Альянсу, який відбудеться 11-12 липня. Водночас, Угорщина неодноразово заявляла, що блокуватиме його проведення, доки Київ не відмовиться від проведення освітньої реформи у її нинішньому вигляді.

Днями віце-прем’єр Климпуш-Цинцадзе заявила, що саміт Україна-НАТО можуть розблокувати в останній момент. Між тим офіційної згоди Будапешта на це поки не надходило – на початку минулого тижня повідомлялося, що Угорщина продовжує блокувати засідання комісії Україна-НАТО на вищому рівні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 820 | Додав: adminA | Теги: Клімкін, блокада Угорщини, україна, саміт НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]