Чт, 2024-03-28, 10:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:38
До санкційного списку Україна вперше внесла кілька офшорних компаній
Інші останні Економічні новини

Україна вперше внесла до списку санкцій кілька офшорних компаній, що загрожують національним інтересам, а саме: Judson Trading Limited (Кіпр), Rock Ranch Properties S. A.(Панама), Powerful Choice Tech Ltd (Британські Віргінські Острови), Global Games Ltd (Беліз), Novastar Group Ltd (Беліз), Gordon Solution Ltd (Британські віргінські острови).

Відповідне рішення закріплене указом президента України Петра Порошенка №467/2016, текст якого і відповідні санкційні списки розміщені на веб-сайті голови держави у вівторок 18 жовтня.

Згідно з документом, до всіх цих компаній, окрім Judson Trading Limited (Кіпр), застосовано блокування активів – тимчасове обмеження права осіб користуватися і розпоряджатися належним їм майном, обмеження торгових операцій на території України, запобігання виведенню капіталів за межі України, призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, повна заборона на вчинення правочинів щодо цінних паперів, емітентами яких є особи, до яких застосовано санкції згідно з цим законом.

Національному банку України забороняється видавати дозволи на здійснення інвестицій в іноземну державу, розміщення валютних цінностей на рахунках і вкладів на території іноземної держави.

Також припиняються видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну з іноземної держави або вивезення з України валютних цінностей та обмеження з видачі готівки за платіжними картками, емітованими резидентами іноземної держави. НБУ забороняється реєструвати учасника міжнародної платіжної системи, платіжною організацією якої є резидент іноземної держави.

Забороняється збільшення розміру статутного капіталу господарських товариств, підприємств, у яких є резидент іноземної держави, іноземна держава, юридична особа, учасником якої є нерезидент або іноземна держава, що володіє 10% і більше відсотками статутного капіталу або має вплив на управління юридичною особою або її діяльність.

Забороняється також передання технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності.

До компанії Judson Trading Limited (Кіпр) застосовані всі санкції, окрім пунктів про заборону передачі технологій та збільшення розміру статутного капіталу.

Як повідомлялося, 16 вересня президент України Порошенко заявив про продовження застосування обмежень і розширення санкційного списку до російських компаній і фізичних осіб, причетних тим чи іншим чином до порушення територіальної цілісності і суверенітету України, повідомляється на офіційному сайті голови держави.

РНБО також продовжив дію персональних спеціальних економічних та інших санкцій, застосованих рішенням РНБО від 2 вересня 2015 року (із змінами від 17 вересня 2015 року та від 20 травня 2016 року), введеним у дію указом президента України від 16 вересня 2015 року № 549.

Між тим Україна запровадила санкції проти Об'єднаної компанії (ОК) "Російський алюміній" ("РусАл", РФ) і пов'язаною з нею компанією Judson Trading Limited (Кіпр).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 794 | Додав: adminA | Теги: санкційний список, Україна вперше, кілька офшорних компаній | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]