Пт, 2024-04-19, 05:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:21
До списку номінантів на премію миру 2012 року Нобелівський комітет вніс Тимошенко
Інші останні Політичні новини

Екс-голова українського уряду Юлія Тимошенко потрапила до списку з 231 номінанта на Нобелівську премію миру 2012 року, повідомляє британська газета The Daily Telegraph.

Список включає 188 осіб, які зробили, на думку Нобелівського комітету, вагомий внесок у боротьбу за мир, а також 43 організації, зазначає "Інтерфакс-Україна".

Серед найбільш відомих діячів, номінованих на премію, - екс-президент США Білл Клінтон, колишній канцлер Німеччини Гельмут Коль, туніський президент Монсеф Марзукі, а також американський військовий аналітик Бредлі Меннінг, який співпрацював з Wikileaks і постав перед американським судом.

Примітно, що в список претендентів також потрапив міжарабський телеканал "Аль-Джазіра", який активно висвітлює події "арабської весни" і займає прозахідну позицію, зауважує газета.

Кандидатів на потрапляння в список номінантів можуть запропонувати політики, держслужбовці, університетські професори, колишні лауреати премії, а також члени великих міжнародних організацій. Вони повинні були подати відповідні документи в Нобелівський комітет в Осло до 1 лютого. Лауреати премії будуть названі в грудні.

Зазначимо, що підписи на здобуття Тимошенко Нобелівської премії миру збирали "бютівці". Українська діаспора в США визнала, що екс-прем'єрка, яка зараз відбуває покарання в колонії, може отримати Нобелівську премію миру, якщо її спіткає доля китайського дисидента Лю Сяобо.

Нобелівську премію миру 2011 року отримали президент Ліберії Еллен Джонсон Серліф, ліберійська правозахисниця Леймах Гбвоі, а також єменська активістка "арабської весни" Таваккул Карман.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1152 | Додав: adminA | Теги: Нобелівський комітет вніс Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
1 Тарас • 19:28, 2012-03-06 [Матеріал]
Я і Оскара дав би, артистка ше та!
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]