Пт, 2024-04-19, 20:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:30
До США у 2016 році з Великої Британії вирушить "Титанік II" - точна копія легендарного судна
Інші останні Новини світу
Австралійський мільярдер Клайв Палмер, який оголосив торік про плани побудувати точну копію "Титаніка", представив у Нью-Йорку креслення нового судна і повідомив, що знайшлися охочі заплатити 1 млн доларів за можливість опинитися на борту нового океанського суперлайнера "Титанік II", коли він вирушить у своє перше плавання у 2016 році, передає NEWSru.com.

Тим часом вартість квитків на шестиденний круїз з Великобританії до США поки що не оприлюднена.

Згідно з проектом, довжина лайнера сягне 270 метрів, вага - 40 тисяч тонн, на дев'яти палубах буде розташовано 850 кают. "Титанік II" зможе вмістити 2,6 тисячі пасажирів, обслуговувати яких будуть 900 членів екіпажу, передає ИТАР-ТАСС.

На судні буде 18 рятувальних шлюпок - достатня кількість, щоб вмістити всіх, хто перебуватиме на борту.

Палмер розповів, що за своїми зовнішніми параметрами нове судно практично не відрізнятиметься від легендарного лайнера, що затонув 100 років тому на шляху з англійського порту Саутгемптон до Нью-Йорка.

Тим не менш, "Титанік II" буде все ж таки не зовсім точною копією "Титаніка".

"Дизайн нового судна буде в точності відповідати "Титаніку", проте в нього будуть привнесені деякі сучасні зручності - наприклад, кондиціонери. Не виключено, що пасажири "Титаніка II" отримають можливість користуватися на борту Інтернетом. Хоча я проти цього. На мій погляд, під час такої подорожі потрібно просто відпочивати", - розповів мільярдер.

З тієї ж причини в каютах лайнера не буде телевізорів.

За словами Палмера, всі пасажири "Титаніка II" отримають костюми початку XX століття, щоб краще відчути дух тієї епохи. Наряди будуть включені у вартість квитків.

На новому "Титаніку", як і на колишньому, будуть каюти першого, другого і третього класів, і їхні пасажири не зможуть спілкуватися одне з одним.

Так, вхід у розкішні ресторани, курильні салони та казино буде відкритий тільки для пасажирів першого класу. Однак за час подорожі охочим буде надана можливість пожити в каютах різного класу.

Палмер відмовився розкривати вартість будівництва, яке буде здійснюватися на китайській судноверфі Jinling Shipyard, заявивши лише, що у нього "достатньо для цього грошей".

За даними американського журналу Forbes, статки бізнесмена з Країни кенгуру, що володіє великими підприємствами з видобутку залізної руди, вугілля і нікелю, в 2012 році становлять 795 млн доларів. За іншими даними, вони перевищують 6 млрд доларів.

Відповідаючи на запитання про те, чи не вважає він, що будівництво нового "непотоплюваного лайнера" є "випробуванням долі", Палмер сказав: "Я не дуже забобонний. Будь-яке судно піде на дно, якщо отримає пробоїну".

Представник, який бере участь у проекті фінського конструкторського суднобудівного бюро Deltamarin, в свою чергу, заявив, що "Титанік II" буде "найбезпечнішим круїзним лайнером у світі".

Як очікується, після свого першого рейсу "Титанік II" постійно курсуватиме за маршрутом Великобританія - США.

Як повідомлялося, відомий австралійський мільярдер Клайв Палмер вирішив побудувати точну копію круїзного лайнера "Титанік", що затонув під час свого першого рейсу 14 квітня 1912 року після зіткнення з айсбергом в Атлантичному океані.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1433 | Додав: adminA | Теги: точна копія, 2016, США, Велика Британія, Титанік II | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]