Пт, 2024-03-29, 16:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:12
До старту п'яти трастових фондів НАТО готується Міноборони
Інші останні Економічні новини

Міністерство оборони України готується до старту п’яти трастових фондів НАТО на суму у 5,4 млн євро. Про це сьогодні, 8 вересня, на брифінгу повідомила речниця Міністерства оборони Вікторія Кушнір, передає УНІАН.

За її словами, "через трастові фонди здійснюватиметься допомога країн НАТО Збройних сил України за такими напрямками: модернізація системи зв`язку та автоматизації вартістю 2 млн 90 тис. євро, реформування систем логістики та стандартизації ЗСУ вартістю 1 млн 195 тис. євро, фізична реабілітація та протезування військовослужбовців, поранених в АТО, вартістю 845 тис. євро, кіберзахист вартістю 815 тис. євро, а також перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців вартістю 410 тис. євро".

"Напрями витрачання коштів за кожним із проектів проходять узгодження у штаб-квартирі Альянсу", - додала Кушнір.

На початку вересня 2014 року на саміті НАТО у Вельсі було ухвалено рішення про створення для України чотирьох трастових фондів, які стосуються командування, контролю, зв’язку і комп’ютеризації, логістики та стандартизації, кіберзахисту, перепідготовки військових, звільнених у запас.

Наприкінці 2014 року Альянс заснував п`ятий фонд для допомоги в реабілітації поранених українських військових.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: Міноборони, старт п'яти трастових фондів НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]