Пт, 2024-04-26, 01:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:37
До Великоднього миру на Донбасі закликає Філарет
Інші останні Релігійні новини

Патріарх Київський та всієї Руси-України Філарет закликає російських військових і залежні від Росії озброєні загони на Донбасі, а також українське військове керівництво антитерористичної операції зробити все можливе задля встановлення Великоднього миру на Донбасі.

Як ідеться у його зверненні, патріарх закликає "російські військові чини та інших посадових осіб, від яких залежить зараз ситуація на окупованій частині Донбасу, а також діючі там проросійські озброєні загони, на час Страсного та Пасхального тижнів зупинити всі військові дії".

Також предстоятель УПЦ КП закликає до перемир’я й українське військове керівництво АТО – тією мірою, якою це залежить від нього.

Патріарх Філарет просить усіх, хто залучений до військових дій, у ці святі для православних християн дні встановити тишу, не вести обстрілів та наступальних дій, дати можливість мирним жителям Донбасу, особливо тим, хто залишається у прифронтовій смузі, зустріти Великдень гідно і без страху.

Зокрема він звертається до російського керівництва: "Бог знає ваші серця і ваші внутрішні наміри. Саме від вас найперше залежить, чи зустріне Донбас світле Христове Воскресіння в тиші, без обстрілів та смертей. Ви можете що завгодно говорити публічно, але Бог знає правду і спитає з кожного особисто: що ти зробив для того, щоби хоча б у велике свято Пасхи на Донбасі не лилася кров? Тож закликаю зробити все від вас залежне, щоби хоча б у час Великодня на Донбасі запанувала мирна тиша".

"Звертаюся також і до озброєних прихильників Росії: ви знаєте, що кожного дня ваше життя може завершитися. Тож поки є можливість – зробіть це добре діло, зупиніть обстріли. Бо коли рано чи пізно постанете на Суд Божий, то зрозумієте, що кожна добра справа є дорогоціннішою за всі земні багатства", - зауважив глава УПЦ КП.

Патріарх Філарет висловив сподівання, що заклик до Пасхального миру на Донбасі підтримають і глави інших християнських церков, як в Україні, так і в Росії.

Нагадаємо, у понеділок, 6 квітня, у вірян східного обряду розпочався Страсний тиждень, коли християни дотримуються найсуворішого посту, ревно моляться і ходять до церкви.

Цьогоріч православні святкуватимуть Великдень 12 квітня.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1065 | Додав: adminA | Теги: донбасі, Філарет, Великоднього миру | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]