Чт, 2024-04-18, 22:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:44
До відбиття можливого нападу росіян готують естонських жінок
Інші останні Новини Європейського Союзу

В Естонії існує унікальне напіввійськове формування під назвою Naiskodukaitse, до складу якого входять виключно жінки. Прибалтійські "амазонки" до жаху бояться вторгнення росіян і готуються до війни з сусідом, пише InoPressa з посиланням на італійський тижневик L'Espresso.

До складу формування входять менеджери, викладачі, фахівці у сфері інформатики - в більшості своїй це молоді жінки з вищою освітою. Багато хто з них зараз без роботи. Всі вони - добровольці. Їх близько тисячі на півтора мільйона жителів Естонії, наляканих тінню, яку відкидає Росія і Європа, що переживає кризу.

Автор статті наводить як приклад 32-річну Марет Вальтер, яка з понеділка по п'ятницю носить туфлі на високих підборах, а в кінці тижня одягається в камуфляж і бере автомат. За її словами, для неї це спосіб заявити про любов до своєї батьківщини. Тим паче, що вороги є і тут. Кореспондент наводить дані: 10% населення Естонії - росіяни (за іншими даними, їх не менше 25%) і каже, що вони вважаються "громадянами другого сорту".

Інша активістка Naiskodukaitse - 35-річна Марлін Прантс, мріє скоріше відправити двох своїх дочок-підлітків в табір для "домашніх дівчаток": у молодіжної організації Kaitseliit - три тисячі дівчат. Тоді в неї з'явиться можливість зайнятися військовою підготовкою. За її словами, вона дуже боїться, що її дочкам заборонять говорити по-естонськи.

Видання зазначає, що Росія негативно ставиться до будь-яких ініціатив міністерства оборони Естонії, зокрема, до представленого ним законопроекту про визнання естонців, які в роки Другої світової війни носили форму Waffen-SS. Їхніх послідовників підозрюють у зв'язках з чеченськими бойовиками.

Зазначимо, що організація Naiskodukaitse була організована в 1927 році і відновлена в 1991 році. Формування входить до складу так званого Kaitseliit - добровольчого воєнізованого формування в Естонії, яке підпорядковується міністерству оборони цієї країни. Причому його чисельність (близько 20 000 осіб) перевищує чисельність військовослужбовців в Естонії.

Зазначимо, що два місяці тому президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес в інтерв'ю швейцарській газеті Der Bund назвав російську "мовою окупаційної влади". Під час інтерв'ю журналіст згадав про сучасні відносини Естонії та Росії та зауважив, що вони ускладнені тим, що приблизно одна чверть населення Естонії, яка вважає російську мову рідною, належить "до нижчого економічного класу".

Також Ільвес заявляв, що війна для Естонії завершилася в 1994 році, з відходом російських військ. Про це він сказав, виступаючи перед колишніми естонськими легіонерами СС.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1018 | Додав: adminA | Теги: До відбиття можливого нападу росіян | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]