Пт, 2024-04-19, 00:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:13
До Жебрівського і Туки Порошенко прислухався та створив нові районні військово-цивільні адміністрації
Інші останні Офіційні новини

Президент України Петро Порошенко створив 5 районних військово-цивільних адміністрацій в Донецькій області по лінії розмежування, а також дві військово-цивільні адміністрації у низці населених пунктів Луганської області.

Відповідний указ від 13 серпня опубліковано на сайті глави держави в п'ятницю, 14 серпня.

Згідно з документом, для здійснення керівництва у сфері забезпечення громадського порядку і безпеки на Донеччині створені Артемівська, Володарська, Костянтинівська, Тельманівська і Ясинуватська районні військово-цивільні адміністрації (ВЦА). Відповідні районні державні адміністрації та голови цих адміністрацій тепер набувають статусу районних ВЦА та їхніх керівників.

На Луганщині створено ВЦА міста Рубіжне, а також ВЦА міст Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як пояснив перший заступник голови адміністрації президента України Віталій Ковальчук, ВЦА на Донеччині створені по лінії розмежування. Даний указ підготовлений з урахуванням звернень голів Донецької та Луганської обласних ВЦА Павла Жебрівського і Геннадія Туки.

Ковальчук наголосив: "Військово-цивільні адміністрації в кількох районах Донецької та містах Луганської області по лінії розмежування були утворені, враховуючи загострення у зоні проведення антитерористичної операції у зв’язку зі здійсненням Російською Федерацією збройної агресії проти України, необхідністю уникнення терористичної загрози та задля убезпечення громадян України".

Як повідомлялося, вчора, 13 серпня, керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука звернувся до президента з ініціативою про створення військово-цивільних адміністрацій у всіх районах Луганської області на підконтрольній Україні території та в містах Лисичанську та Рубіжному.

Крім того, голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський звернувся до АП з ініціативою про створення військово-цивільних адміністрацій в усіх районах на неокупованій території Донецької області.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 834 | Додав: adminA | Теги: нові районні військово-цивільні адм, Жебрівський, Тука, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]