Пт, 2024-04-19, 15:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:26
До життя без російського газу ЄС підготувався. ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу

Євросоюз є добре підготованим, якщо цієї зими виникнуть перебої з постачанням газу з Росії через Україну внаслідок української кризи.

Такими є результати проведених у 28 країнах Євросоюзу й 10 країнах-сусідах стрес-тестів, під час яких перевіряли, наскільки вразливою є Європа, якщо російські газові поставки припинять на шість місяців.

"Ми маємо більші обсяги в газових сховищах, і сховища є більш наповненими, ніж будь-коли. Ми побудували нові колектори, незабаром ми почнемо експлуатацію нових терміналів зрідженого природного газу. Наша ситуація зараз є набагато кращою, ніж п‘ять років тому”,- заявив комісар ЄС з питань енергетики Гюнтер Еттінген.

У Брюсселі кажуть, що в разі необхідності країни ЄС можуть застосувати стратегічні запаси або скоротити попит на газ. Еттінгер запевнив, що жодна домівка в Євросоюзі не залишиться без газу цієї зими. У вівторок у Брюсселі пройде тристороння зустріч між Євросоюзом, Україною й Росією щодо постачання газу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 987 | Додав: adminA | Теги: життя без російського газу, ЄС підготувався. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]