Сб, 2024-04-20, 14:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:00
До жовтня у НАТО з'являться сили швидкого реагування на кібератаки
Інші останні Новини світу
Міністри оборони 28 країн НАТО домовилися створити сили швидкого реагування на кібератаки, повідомив у вівторок 4 червня генсек Північноатлантичного альянсу Андерс Фог Расмуссен.

"Ми домовилися створити команди швидкого реагування для захисту систем НАТО", - сказав він журналістам по завершенні першого дня міністерської зустрічі, повідомляє РИА "Новости".

За словами Расмуссена, операційна готовність сил швидкого реагування на кібератаки, в завдання яких буде також входити захист комп'ютерної інфраструктури окремих країн НАТО, буде забезпечена до жовтня.

Як сказав генсек НАТО, у 2012 році проти альянсу було скоєно в цілому 2,5 тисячі кібератак.

Міністри оборони НАТО вперше обговорили заходи взаємодії щодо захисту від кібератак, які, за словами Расмуссена, стають все більш витонченими.

У листопаді 2012 року НАТО провела командно-штабні навчання з кіберзахисту для перевірки технічного і експлуатаційного потенціалу альянсу. Навчання проводилися за вигаданим сценарієм, згідно з яким кібератаки наносилися проти НАТО і національних інфраструктур країн-союзниць.

Нова стратегічна концепція НАТО, затверджена в листопаді 2010 року на саміті в Лісабоні, визначає кіберзахист в якості одного з пріоритетів.

Рада НАТО у 2008 році затвердила акредитацію Центру кіберзахисту НАТО в Таллінні і присвоїла йому статус міжнародної військової організації. Зараз у роботі центру беруть участь десять країн: США, Естонія, Німеччина, Словаччина, Італія, Литва, Латвія, Іспанія, Угорщина та Польща.

Нагадаємо, 1 червня глава Пентагону Чак Хейгел заявив, що до неодноразових кібератак на американські комп'ютерні мережі причетний китайський уряд.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 984 | Додав: adminA | Теги: кібератаки, сили швидкого реагування, НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]